Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kennismaken met nieuwe Alphenaren

18/03/2017 @ 19:30 - 22:00

Kennismaken met nieuwe Alphenaren

De Stichting Nieuwe Alphenaren heeft als doelstelling statushouders en Nederlanders samen te brengen, in de gemeente Alphen aan den Rijn, om de afstand tussen deze groepen te verkleinen en statushouders op weg te helpen naar sociale participatie en zelfredzaamheid. Dit doen we onder andere door statushouders te koppelen aan vrijwilligers die in wekelijkse ontmoetingen de statushouder helpen met de dagelijkse zaken, inclusief beter begrip van de Nederlandse taal.

De stichting is begin 2016 opgericht en heeft inmiddels meer dan 110 actieve koppels in de gemeente Alphen aan den Rijn! Dankzij subsidie van de gemeente Alphen aan den Rijn en recent van het Oranje Fonds zijn we nu ook in staat om, naast de ondersteuning van vrijwilligers, andere sociale activiteiten te ontwikkelen. Een van die activiteiten is het organiseren van inloopavonden per wijk in Alphen aan den Rijn waarmee wij het contact tussen statushouders en wijkbewoners willen vergemakkelijken. De eerste inloopavond is op 18 maart a.s. in de Ridder, voor de wijk Ridderveld.

Naast activiteiten van statushouders zal ook een muziekgroep “Amin & Mostafa” (gevlucht uit Iran) optreden. U wordt van harte uitgenodigd dit evenement bij te wonen

Gegevens

Datum:
18/03/2017
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

De Ridder
Concertweg 3
Alphen aan den Rijn, 2402 JG Nederland
+ Google Maps