Weekendverslag

Weekendverslag

Er was weer van alles te beleven in ons werkgebied afgelopen weekend. Met 114 meldingen hebben de collega’s niet stilgezeten! Met name de vrijdagavond was een hele drukke dienst. Hier een samenvatting:

Vrijdag werden er in totaal 4 winkeldieven aangehouden. 2 daarvan, een 46 jarige man en een 46 jarige vrouw, beiden uit Zoetermeer, hadden goederen bij zich van meerdere winkels. Het vermoeden bestond direct dat de goederen gestolen waren. Zij werden in #AlphenaandenRijn aangehouden. Inmiddels hebben we, mede door #SocialMedia, sterke vermoedens waar de spullen vandaan komen. De man en vrouw hebben het weekend bij ons door mogen brengen. De #recherche is nog druk met het onderzoek bezig.

Bij een instelling vandaan, waren twee 14 jarige meisjes weggelopen. Zij werden in #Bodegraven aangetroffen door Alphense collega’s. De meiden waren echter niet van plan om terug te keren. Hierbij pakte 1 van de meisjes plotseling een knuppel en deelde rake klappen uit aan 1 van de collega’s, zijn collega kreeg klappen met een fietspomp. De collega’s konden de klappen merendeels afweren. Met behulp van pepperspray hebben de collega’s de dame met de knuppel aan kunnen houden, het andere meisje koos toch eieren voor haar geld. Geweld tegen hulpverleners wordt nooit geaccepteerd, ook niet als de verdachten minderjarig zijn. De meiden mogen zich voor de rechter gaan verantwoorden.

#Conflicten waren in grote getallen aanwezig dit weekend. Niet alleen collega’s maar ook burgers moesten het ontzien. In totaal zijn er 18 conflicten gemeld waarvan 7 met mishandelingen en/of bedreigingen. De collega’s hadden hun handen er vol aan.

Zo werd een 31 jarige Boskoper in #AlphenaandenRijn aangehouden vanwege de mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. Na onderzoek is gebleken dat dit vaker vermoedelijk vaker gebeurde. Mede hierdoor is door de hulpofficier van justitie een huisverbod voor de komende 10 dagen opgelegd. Dit geeft hulpverlening de gelegenheid om maatregelen te nemen. Uiteraard volgt er ook een strafrechtelijk traject.

Ook in de horeca of op feestjes was het raak. Op de #Julianastraat zijn rake klappen gevallen. Ook liep een feestje in #Benthuizen uit de hand. In beide gevallen hebben de slachtoffers eerst de nodige medische zorg gehad. Er is zicht op de daders, zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden.

Naast veel conflicten hebben collega’s in totaal 8 aanrijdingen waarvan 4 met letsel in behandeling gehad.
Op onder andere de #N11, #Gouwelandenlaan, #DeHoorn, #Steekterweg, #OostKanaalweg en #Amerikalaan was het raak. In veel gevallen konden slachtoffers ter plaatse behandeld worden of moesten voor controle naar het ziekenhuis. Het slachtoffer op de Amerikalaan kwam er wat slechter vanaf en liep vermoedelijk enkele botbreuken op. Deze aanrijding is nog in onderzoek bij de collega’s.

Opvallend #afwezig waren de personen onder invloed op de weg.
Alleen op de #Hoorn werd zondag rond 13.00 uur door een motorrijder een sterke henneplucht geroken. Deze was afkomstig uit een rijdende auto. De 31 jarige bestuurder werd aangehouden vanwege rijden onder invloed van THC. Bloedonderzoek moet verder uitsluitsel geven.

Op de #Hoflaan werd een #pizzakoerier bestolen van pizza’s. De dader werd betrapt door de koerier maar wist te ontkomen. Inmiddels is bekend wie deze knaap was, ook hij mag zich later op het bureau komen verantwoorden. De pizza’s lagen als stille getuigen op de grond.

Zondagnacht werd 112 gebeld door een oplettende bewoner. Hij zag brand op het dak van het Kinderdagverblijf op de, ironisch genoeg, #Vuurlaan. De brandweer kon snel ingrijpen en erger voorkomen.

Verder zijn collega’s druk geweest met onder andere medische noodsituaties, jeugdoverlast, inbraken, verdachte situaties en geluidsoverlasten. Ook de #vuurwerk meldingen druppelen weer binnen.

Enkele foto’s met dank aan Josh Walet (112reg.nl)

JN^ HV^

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen