WEEKENDVERSLAG

WEEKENDVERSLAG

Ons meldingenscherm gaf dit weekend een ander beeld dan de weerkaart! Want hoewel we flink van de zon hebben kunnen genieten, regenden het bij ons meldingen. Afgelopen weekend is er maar liefst 101 keer een beroep op ons gedaan.

De evenementen van zaterdagavond, waar onder de Fight Night in de Limeshal, het Jubileumfeest van Pleyn 68 in #HazerswoudeRijndijk en het Oktoberfest in #AlphenaandenRijn, zijn met dank aan de organisatoren en vrijwilligers goed verlopen. Er hing een goede sfeer en de bezoekers hebben zich uitstekend vermaakt.

Hieronder hebben wij weer een kleine selectie uit de meldingen van afgelopen weekend neergezet.

Afgelopen vrijdag zijn er twee personen aangehouden voor winkeldiefstal vanuit de #Hoogvliet #Baronie in Alphen aan den Rijn. Ze hadden gebruik gemaakt van de zelfscan en hadden hierbij diverse goederen niet gescand en afgerekend.

In #KoudekerkaandenRijn op de #Mattenkade kregen we de melding dat er een boom in de brand zou staan. Het leverde gelukkig geen gevaar voor andere objecten op. De brandweer heeft deze brand geblust.

Op het #Torenpad in #Boskoop heeft een zilvergrijze Hyundai een lantaarnpaal de grond uitgereden. Het voertuig is na de aanrijding weggereden en is helaas niet meer aangetroffen. Elke tip met betrekking tot deze zaak is welkom!

Daarbij hebben wij dit weekend diverse bestuurders aangehouden die met teveel alcohol en/of drugs achter het stuur zijn gaan zitten. Zo werd op #Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn een bestuurder aan de kant gezet. Deze man blies op het politiebureau 580 UG/L. Deze geblazen hoeveelheid ging ruim over toegestane hoeveelheid van 220 UG/L heen.

Ook werd een beginnend bestuurder op zijn bromfiets op de #Hoogeveeseweg in #HazerswoudeDorp aan de kant gezet. Deze jongeman blies maar liefst 675 UG/L. Bij een beginnend bestuurder is een maximum van 85 UG/L toegestaan. En op de #Europalaan in Alphen aan den Rijn troffen wij tevens een beginnend bestuurder op een bromfiets. Deze meneer blies 95 UG/L en buiten dit feit was hij ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Op de #Biezen in #Boskoop was er een feest georganiseerd waarbij diverse meldingen binnenkwamen van behoorlijke geluidsoverlast . De organisatoren van dit feest zijn gewaarschuwd en bij een volgend voorval worden er maatregelen genomen.

Op de #Zuidpoolsingel te Alphen aan den Rijn bleek een man op straat met 2 lange stokken op straat te staan zwaaien. Dit kwam nogal bedreigend over. Na gesprek heeft de man vrijwillig afstand van zijn stokken gedaan en heeft zijn weg zonder deze stokken vervolgd.

Er is dit weekend ook nog een man aangehouden voor een vernieling van een auto op de #Sterrenlaan te Alphen aan den Rijn.

Op de #AlbertSchweitzerlaan in #Benthuizen is er een oudere dame met haar fiets gevallen. Zij is met letsel aan haar arm en been overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de #Ambonstraat in Alphen aan de Rijn heeft er een zware mishandeling plaats gevonden waarbij het slachtoffer naar het ziekenhuis is overgebracht. De verdachte in deze zaak is aangehouden en verder onderzoek wordt uitgevoerd.

Op de #WillemDeZwijgerlaan in Alphen aan den Rijn heeft er een eenvoudige mishandeling plaatsgevonden. De verdachte in deze zaak is hiervoor aangehouden en heeft hier een proces verbaal voor gekregen.

Daarnaast heeft er op het #HofvanSpreij te #Zwammerdam tevens een zware mishandeling plaatsgevonden. Na een ruzie is er een man van de trap geduwd met een hoofdwond als gevolg. De verdachte in deze zaak is ook aangehouden.

De overige meldingen dit weekend hadden betrekking op onderlinge conflicten, verkeersongevallen, geluidshinder en verdachte situaties.

^TB.

Foto met dank aan Josh Walet.

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen