Groene Hart Leerpark organiseert High tea in de Baronie

Vrijdag 14 september van 14.00 – 16.00 uur organiseren een aantal derde klassen van het Groene Hart Leerpark een High tea in de Baronie. De reden hiervan is dat het winkelend publiek, met name de ouderen, moeite hebben met de toestroom van de vmbo-leerlingen in de schoolpauzes.

Verbinding

De jongeren, die hun tijdelijke schoolgebouw hebben aan de Margrietlaan, komen met grote groepen tegelijk binnen, maken wel eens wat herrie en laten soms rommel achter. Laura Marx, docent van het Leerpark: “Dit werkt bij de oudere bezoeker van het winkelgebied een vervelend gevoel op. Ze durven de jongeren bijna niet aan te spreken.”

Ze vervolgt: “Met het organiseren en bereiden van de High tea hopen we een verbinding te maken tussen de senioren en onze leerlingen. Het is de bedoeling dat ze met elkaar genieten van de heerlijke hapjes die door de leerlingen gemaakt zijn en tegelijkertijd in gesprek gaan over hun ervaringen. Onbekend maakt namelijk onbemind.”

Bewustwording

De leerlingen werken samen met de politie bij het organiseren van de High tea. Medewerkers van de politie, jeugdwerkers en docenten zullen de gesprekken tussen de leerlingen en de bezoekers begeleiden. Marx: “De opdracht staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van het lesprogramma Dienstverlening & Producten. Alle derde klassen gaan zes weken aan de slag met dit onderwerp. Wij hopen dat naast onze lesdoelen de leerlingen zich ook bewust worden van hun eigen gedrag en de invloed dat dit heeft op anderen.”

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.