Informatieavond “Herenboeren”

Dinsdag 11 september houdt Herenboeren Nieuwkoop e.o. een informatieavond in De Meerkoet, Meerkoetstraat 3 in Alphen aan den Rijn. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inlopen kan vanaf 19.30 uur.

Misschien droomt u er ook wel eens van: in je eigen eten voorzien. Lekker, gezond én dichtbij. Maar niet iedereen beschikt over een eigen boerderij, grote moestuin, voldoende tijd of groene vingers. Daarvoor is binnenkort een oplossing: een Herenboerderij. Een duurzaam opererend, kleinschalig, coöperatief gemengd bedrijf. Op ongeveer 20 hectare groot terrein wordt het voedsel geproduceerd, groenten, fruit, aardappelen, eieren en vlees, ten behoeve van haar leden onder leiding van een professionele boer(in).

Herenboeren waren vroeger de rijke boeren met veel grond die een groot aantal knechten voor zich lieten werken. Dat idee, maar dan moderner, is nieuw leven ingeblazen onder de naam Herenboeren Nederland. In de gemeente Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop is een groep kartrekkers actief die op zoek is naar een stuk grond om er een coöperatief boerenbedrijf op te beginnen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 200 huishoudens samen een boer of boerin in dienst hebben die hun aardappelen, groenten, fruit, vlees en eieren levert. Groente en fruit worden biologisch geteeld, de dieren krijgen zo veel mogelijk bewegingsruimte.

Meer informatie: herenboeren.nieuwkoop@gmail.com.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.