Historisch uurwerk terug in de Adventskerk

De Adventskerk in Alphen aan den Rijn is recent opnieuw in bezit gekomen van het historische uurwerk dat vroeger in de kerk stond. Het uurwerk, dat van 1928 tot 1990 in de Adventskerk dienst heeft gedaan, stond sinds 1990in het den Hartogh Fordmuseum in Hillegom. Dit museum heeft onlangs zijn deuren gesloten, en de collectie automobielen wordt 23 juni geveild.

Oplettende gemeentelid<

Via een oplettend gemeentelid is de Adventskerk er op attent gemaakt dat het museum ging sluiten. Oud-kerkrentmeester Paul Boender heeft daarop contact opgenomen met het museum met de vraag of het oude uurwerk misschien konden terugkrijgen om te restaureren en tentoon te stellen. Het museum heeft daar bij monde van mevrouw Greske Roest positief op gereageerd en het uurwerk aan de Adventskerk geschonken.

De Adventskerk is hier uiteraard erg blij mee en is het den Hartogh Fordmuseum hier zeer erkentelijk voor. Het uurwerk zal binnenkort teruggehaald worden naar Alphen aan den Rijn.

Tentoonstelling

Een prachtig stuk ambachtelijk werk staat binnenkort te pronken in het gebouw waar het eens zijn werkend leven begon. Tijdens de periodieke kerkopenstellingen kunnen bezoekers dit uurwerk, dat ooit zijn leven begon in de beeldbepalende toren van de Adventskerk, bewonderen.

Voor meer informatie over de Adventskerk kunt u de website van de Adventskerk bezoeken op www.adventskerk.info.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.