Extra lang weekend Politie Alphen aan den Rijn

Extra lang weekend Politie Alphen aan den Rijn.

Het einde van de meivakantie en een extra lang weekend door Hemelvaartsdag. Dat waren de extra ingrediënten waarmee wij ons werk van de afgelopen dagen hebben aangevuld.

Laten we maar direct beginnen met het goede nieuws. Bij ons zijn geen inbraken gemeld. Laatste weken zagen we een kleine toename van inbraken maar die lijkt nu tot staan gebracht.

Naar aanleiding van 2 bijtincidenten van een week geleden is de hond in beslaggenomen. Qua wet- en regelgeving en bevoegdheden best ingewikkeld maar het is gedaan. Zaak is nu verder in behandeling bij de Dierenpolitie en het Openbaar Ministerie.

In Bar Amsterdam heeft een mishandeling plaats gevonden. Hierbij raakte een jongen gewond. 3 verdachten zijn direct aangehouden. Later bleek ook dat aangever als verdachte kon worden aangemerkt en is eveneens aangehouden.

Bij een winkel op het Rijnplein werden dit weekend op verschillende momenten 3 winkeldieven aangehouden. Goed oplettend personeel is veel waard. Top.

In Boskoop werd zondagavond gemeld dat er vernielingen werden gepleegd aan de kaartjesautomaat op Station Snijdelwijklaan. 3 verdachten uit Boskoop in de leeftijd van 17 en 18 jaar werden aangehouden.

Dit weekend zijn er drie verdachten voor rijden onder invloed aangehouden. De eerste betrof een man van 33 jaar zonder verblijfplaats. Reed onder invloed van drugs en er mankeerde ook van alles aan zijn auto. Komt bij dat hij nog gezocht werd in het buitenland. Dus een afhandeling van het rijden onder invloed is hij ingesloten in afwachting van de overlevering.

De tweede verdachte heeft aan den lijve ondervonden dat rijden onder invloed niet bijdraagt aan het onder controle houden van je auto. Hij raakte in de bocht bij de Maximabrug van de weg af. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De man heeft een proces-verbaal gehad.

De derde verdachte reed op zijn scooter en had te veel op. Hij blies 490 ug/l en mag voorlopig even niet rijden ivm invordering van zijn rijbewijs.

Zaterdagavond was er de nodige opschudding op de Venusstraat. Daar gooide een 32 jarige man zijn inboedel van 1 hoog naar beneden. Door collega’s van de hondenbrigade met een zgn. schildprocedure is de man uit huis gehaald en ingesloten. Hij is overgedragen aan de GGZ ter verdere beoordeling.

Tussen alle meldingen door werd er op wat plekken nog een snelheidscontrole gehouden. Op de Kennedylaan werd een snelheid gemeten van 122 km/u. Dat is dus 72 km te snel. Bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren en kan een flinke boete tegemoet zien.

Verder veel overlast meldingen. En dan vooral geluid, jeugd en personen met verward gedrag. En natuurlijk nog allerlei kleine hulpverleningsmeldingen. Alles bij elkaar mochten we zo’n 130 keer in actie komen.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.