WEEKENDJOURNAAL

WEEKENDJOURNAAL

Zoals u inmiddels wel gewend bent blikken wij opnieuw terug op het afgelopen weekend. We kunnen wel stellen dat het een weekend van rennen en stilstaan betrof. Waar het ene moment tijd was om het hoognodige schriftelijke werk af te ronden moesten collega’s het andere moment flink aan de slag.

Dit blijkt ook uit de 112 meldingen die de politie Alphen aan den Rijn dit weekend voor de kiezen kreeg. We blikken terug op een aantal bijzonderheden.

Vrijdagmiddag werd een 31 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn gecontroleerd, het rijbewijs van de man bleek eerder ingevorderd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het besturen van een voertuig terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagnacht werden collega’s net voor middernacht naar de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn gestuurd. Aldaar was een man van zijn portemonnee beroofd door 2 of 3 personen. Het slachtoffer was op weg naar huis na een avondje stappen. Helaas is er weinig van de daders bekend. Mocht u getuige zijn geweest, dan komt de politie graag met u in contact.

Ook dit weekend mocht een winkeldief niet ontbreken. In dit geval poogde een 59 jarige winkeldievegge uit Alphen aan den Rijn op zaterdagmiddag haar slag te slaan bij de Albert Heijn op de Ridderhof. Dit werd echter gezien door het personeel welke de vrouw aan de politie over droeg. Zij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Zaterdag verloor de bestuurder van een auto op de Noordpolder in Hazerswoude-Dorp de macht over het stuur. De auto vloog over de kop en kwam in een weiland tot stilstand. Er raakte niemand gewond.

Op zondag werd het clubgebouw van de golfclub aan de Kromme Aarweg opgeschrikt door een brand in de wasdroger. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt.

INBRAKEN
Helaas zat het dievengilde dit weekend ook niet stil. In totaal werden uit 4 woningen spullen weggenomen. Het was raak op het Zwaluwplein in Boskoop en de Julianastraat, Marketenster en Koolmeesstraat in Alphen aan den Rijn. Dit varieerde van pogingen tot geslaagde diefstallen. Ook het kinderdagverblijf op het Verdihof moest het ontgelden.

HORECA
Op de vrijdagnacht hadden we op een opstootje in de Van Nesstraat na vooral een gezellige horeca avond. De zaterdagnacht kende een gezellige start maar werd al snel verstoord door een paar opstootjes verspreid door ons gebied. In Hazerswoude-Dorp dreigde een woordenwisseling uit de hand te lopen. De rust keerde al snel terug nadat de politie ter plaatse was geweest. In Alphen aan den Rijn kregen wij te maken met twee kleine opstootjes die ook snel opgelost werden. In Boskoop hadden collega’s hun handen vol met een aantal opstootjes verspreid door het dorp. Bij 1 van deze vechtpartijen moesten 2 mensen in de ambulance nagekeken worden, hun verwondingen konden ter plaatse of bij de huisartsenpost behandeld worden. Alcohol bleek een grote boosdoener te zijn.

WIE IS DE BOB?
Over alcohol gesproken. Ook dit weekend ging het twee keer mis met het nuttigen van een alcoholische versnapering en het besturen van een voertuig.

Vrijdagavond viel een 48 jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn door de mand op de N207. Een medeweggebruiker maakte zich zorgen over het rijgedrag van de chauffeur en besloot de politie in te lichten. Deze trof de vrachtwagen aan en besloot de chauffeur te controleren. De zorgen van de melder bleken terecht, de chauffeur blies 860 UG/L, dit is bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid. De chauffeur kon zijn rijbewijs inleveren.

Op zondagavond ging het voor een 37 jarige man uit Nieuwkoop goed mis op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn. Omstanders troffen een gewonde man aan op de weg, de man bleek onderuit te zijn gegaan op de scooter en was buiten bewustzijn. Ambulance en politie haastten zich met spoed naar het ongeval. Inmiddels kwam de man weer bij en besloot niet te wachten op de hulpverleners en zette het op een rennen. De politie wist de man na een korte zoektocht uit de bosjes te halen. De man kon ter plekke aan zijn verwondingen geholpen worden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 965 UG/L blies. Ook deze man kon zijn rijbewijs inleveren.

De politie was verder druk met onder andere onwel wordingen, ongevallen, vermissingen en overlast meldingen. Opvallend was de vermissing van een minderjarige jongen met het syndroom van down. Mede door de scherpte van burgernet deelnemers kon de jongen snel teruggevonden worden.

^HV

Recent nieuws

Moeder met kind is terug 14.12.2018 16:56 Gemeente Alphen

Eerste Tiny Forest in Alphen aan den Rijn geplant 14.12.2018 16:26 Gemeente Alphen

Besluiten gemeenteraad 14.12.2018 14:26 Gemeente Alphen

50 leerlingen Ashram College nu stralende Energiecoach 14.12.2018 13:41 Gemeente Alphen

Aankondiging #VRAGENUUR ME (mobiele eenheid) 11.12.2018 14:41 Politie Alphen aan den Rijn

Aanplant bomen Thorbeckeplein en omgeving 11.12.2018 13:56 Gemeente Alphen

Graffitikunstenaar bij Rijnvicus 11.12.2018 09:41 Gemeente Alphen

Aankondiging #VRAGENUUR 10.12.2018 20:26 Politie Alphen aan den Rijn

Wijkagenten en WijkBoa spreekuur Alphen Noord 10.12.2018 19:41 Politie Alphen aan den Rijn

Fractie stelt vragen over wijkplannen 10.12.2018 17:41 D66 Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn – Sloot langs de Hoorn drooggelegd voor rechercheonderzoek 06.12.2018 14:07 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:59 Politie Alphen aan den Rijn

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:58 Politie Alphen aan den Rijn

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:58 Politie Alphen aan den Rijn

Vragenuurtje met teamchef John 02.12.2018 09:56 Politie Alphen aan den Rijn

Van wie is deze fiets 01.12.2018 18:26 Politie Alphen aan den Rijn

Verkeersonderzoek in Koudekerk aan den Rijn 28.11.2018 14:27 Gemeente Alphen

VRAGENUUR TEAMCHEF JOHN NIEUMEIJER 28.11.2018 12:06 Politie Alphen aan den Rijn

Tentoonstelling ‘Open Je Ogen – voor mensenhandel’ geopend 28.11.2018 11:26 Gemeente Alphen

Zondag 2 december 2018: Open-deurdienst 26.11.2018 13:26 Sionskerk Alphen


Toekomstige evenementen