WEEKENDJOURNAAL

WEEKENDJOURNAAL

Zoals u inmiddels wel gewend bent blikken wij opnieuw terug op het afgelopen weekend. We kunnen wel stellen dat het een weekend van rennen en stilstaan betrof. Waar het ene moment tijd was om het hoognodige schriftelijke werk af te ronden moesten collega’s het andere moment flink aan de slag.

Dit blijkt ook uit de 112 meldingen die de politie Alphen aan den Rijn dit weekend voor de kiezen kreeg. We blikken terug op een aantal bijzonderheden.

Vrijdagmiddag werd een 31 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn gecontroleerd, het rijbewijs van de man bleek eerder ingevorderd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het besturen van een voertuig terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagnacht werden collega’s net voor middernacht naar de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn gestuurd. Aldaar was een man van zijn portemonnee beroofd door 2 of 3 personen. Het slachtoffer was op weg naar huis na een avondje stappen. Helaas is er weinig van de daders bekend. Mocht u getuige zijn geweest, dan komt de politie graag met u in contact.

Ook dit weekend mocht een winkeldief niet ontbreken. In dit geval poogde een 59 jarige winkeldievegge uit Alphen aan den Rijn op zaterdagmiddag haar slag te slaan bij de Albert Heijn op de Ridderhof. Dit werd echter gezien door het personeel welke de vrouw aan de politie over droeg. Zij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Zaterdag verloor de bestuurder van een auto op de Noordpolder in Hazerswoude-Dorp de macht over het stuur. De auto vloog over de kop en kwam in een weiland tot stilstand. Er raakte niemand gewond.

Op zondag werd het clubgebouw van de golfclub aan de Kromme Aarweg opgeschrikt door een brand in de wasdroger. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt.

INBRAKEN
Helaas zat het dievengilde dit weekend ook niet stil. In totaal werden uit 4 woningen spullen weggenomen. Het was raak op het Zwaluwplein in Boskoop en de Julianastraat, Marketenster en Koolmeesstraat in Alphen aan den Rijn. Dit varieerde van pogingen tot geslaagde diefstallen. Ook het kinderdagverblijf op het Verdihof moest het ontgelden.

HORECA
Op de vrijdagnacht hadden we op een opstootje in de Van Nesstraat na vooral een gezellige horeca avond. De zaterdagnacht kende een gezellige start maar werd al snel verstoord door een paar opstootjes verspreid door ons gebied. In Hazerswoude-Dorp dreigde een woordenwisseling uit de hand te lopen. De rust keerde al snel terug nadat de politie ter plaatse was geweest. In Alphen aan den Rijn kregen wij te maken met twee kleine opstootjes die ook snel opgelost werden. In Boskoop hadden collega’s hun handen vol met een aantal opstootjes verspreid door het dorp. Bij 1 van deze vechtpartijen moesten 2 mensen in de ambulance nagekeken worden, hun verwondingen konden ter plaatse of bij de huisartsenpost behandeld worden. Alcohol bleek een grote boosdoener te zijn.

WIE IS DE BOB?
Over alcohol gesproken. Ook dit weekend ging het twee keer mis met het nuttigen van een alcoholische versnapering en het besturen van een voertuig.

Vrijdagavond viel een 48 jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn door de mand op de N207. Een medeweggebruiker maakte zich zorgen over het rijgedrag van de chauffeur en besloot de politie in te lichten. Deze trof de vrachtwagen aan en besloot de chauffeur te controleren. De zorgen van de melder bleken terecht, de chauffeur blies 860 UG/L, dit is bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid. De chauffeur kon zijn rijbewijs inleveren.

Op zondagavond ging het voor een 37 jarige man uit Nieuwkoop goed mis op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn. Omstanders troffen een gewonde man aan op de weg, de man bleek onderuit te zijn gegaan op de scooter en was buiten bewustzijn. Ambulance en politie haastten zich met spoed naar het ongeval. Inmiddels kwam de man weer bij en besloot niet te wachten op de hulpverleners en zette het op een rennen. De politie wist de man na een korte zoektocht uit de bosjes te halen. De man kon ter plekke aan zijn verwondingen geholpen worden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 965 UG/L blies. Ook deze man kon zijn rijbewijs inleveren.

De politie was verder druk met onder andere onwel wordingen, ongevallen, vermissingen en overlast meldingen. Opvallend was de vermissing van een minderjarige jongen met het syndroom van down. Mede door de scherpte van burgernet deelnemers kon de jongen snel teruggevonden worden.

^HV

Recent nieuws

Eerste NOM-woningen in Alphen aan den Rijn verhuurd 04.03.2019 20:34

Nieuwe Prinsen en Pages voor de Cascarvieten 03.03.2019 18:37

Zilveren Tomaat voor SP veteraan Gerard Harmes 17.01.2019 15:30 SP Alphen

Donderdag 17 januari 2019 is het weer zover 17.01.2019 15:06 Politie Alphen aan den Rijn

Zondag 20 januari: Maandelijkse bidstond 17.01.2019 15:06 Sionskerk Alphen

Alphen aan den Rijn – Drie verdachten berovingen met taser aangehouden 17.01.2019 14:56 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Actief voor de circulaire economie 17.01.2019 14:26 Gemeente Alphen

Start kaartverkoop unieke muziekavond met Massada in Adventskerk 15.01.2019 10:56 Adventskerk | Nieuws

Kerstpakkettenactie bedankt Alphenaren! 14.01.2019 11:56 Adventskerk | Nieuws

Maandag 21 januari 2019: Koffieochtend Sionskerk! 14.01.2019 11:41 Sionskerk Alphen

https://www 12.01.2019 22:41 Politie Alphen aan den Rijn

Wat ze ook verzinnen, laat niemand binnen 10.01.2019 11:26 Politie Alphen aan den Rijn

Getuigenoproep 10.01.2019 11:26 Politie Alphen aan den Rijn

Eigenaar fiets gezocht 06.01.2019 08:41 Politie Alphen aan den Rijn

Pastoraat ds. De Jonge 29.12.2018 22:56 Adventskerk | Nieuws

Nieuwe ambtsdragers 29.12.2018 22:26 Adventskerk | Nieuws

Zondag 6 januari 2019: koffie na afloop 29.12.2018 21:26 Sionskerk Alphen

Kinderkerstfeest 24 december 18.12.2018 20:41 Adventskerk | Nieuws

Donderdag 20 december is het weer zover 18.12.2018 18:56 Politie Alphen aan den Rijn

Nomineer nu uw Vrijwilligersheld 18.12.2018 16:07 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen