WEEKENDJOURNAAL

WEEKENDJOURNAAL

Zoals u inmiddels wel gewend bent blikken wij opnieuw terug op het afgelopen weekend. We kunnen wel stellen dat het een weekend van rennen en stilstaan betrof. Waar het ene moment tijd was om het hoognodige schriftelijke werk af te ronden moesten collega’s het andere moment flink aan de slag.

Dit blijkt ook uit de 112 meldingen die de politie Alphen aan den Rijn dit weekend voor de kiezen kreeg. We blikken terug op een aantal bijzonderheden.

Vrijdagmiddag werd een 31 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn gecontroleerd, het rijbewijs van de man bleek eerder ingevorderd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het besturen van een voertuig terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagnacht werden collega’s net voor middernacht naar de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn gestuurd. Aldaar was een man van zijn portemonnee beroofd door 2 of 3 personen. Het slachtoffer was op weg naar huis na een avondje stappen. Helaas is er weinig van de daders bekend. Mocht u getuige zijn geweest, dan komt de politie graag met u in contact.

Ook dit weekend mocht een winkeldief niet ontbreken. In dit geval poogde een 59 jarige winkeldievegge uit Alphen aan den Rijn op zaterdagmiddag haar slag te slaan bij de Albert Heijn op de Ridderhof. Dit werd echter gezien door het personeel welke de vrouw aan de politie over droeg. Zij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Zaterdag verloor de bestuurder van een auto op de Noordpolder in Hazerswoude-Dorp de macht over het stuur. De auto vloog over de kop en kwam in een weiland tot stilstand. Er raakte niemand gewond.

Op zondag werd het clubgebouw van de golfclub aan de Kromme Aarweg opgeschrikt door een brand in de wasdroger. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt.

INBRAKEN
Helaas zat het dievengilde dit weekend ook niet stil. In totaal werden uit 4 woningen spullen weggenomen. Het was raak op het Zwaluwplein in Boskoop en de Julianastraat, Marketenster en Koolmeesstraat in Alphen aan den Rijn. Dit varieerde van pogingen tot geslaagde diefstallen. Ook het kinderdagverblijf op het Verdihof moest het ontgelden.

HORECA
Op de vrijdagnacht hadden we op een opstootje in de Van Nesstraat na vooral een gezellige horeca avond. De zaterdagnacht kende een gezellige start maar werd al snel verstoord door een paar opstootjes verspreid door ons gebied. In Hazerswoude-Dorp dreigde een woordenwisseling uit de hand te lopen. De rust keerde al snel terug nadat de politie ter plaatse was geweest. In Alphen aan den Rijn kregen wij te maken met twee kleine opstootjes die ook snel opgelost werden. In Boskoop hadden collega’s hun handen vol met een aantal opstootjes verspreid door het dorp. Bij 1 van deze vechtpartijen moesten 2 mensen in de ambulance nagekeken worden, hun verwondingen konden ter plaatse of bij de huisartsenpost behandeld worden. Alcohol bleek een grote boosdoener te zijn.

WIE IS DE BOB?
Over alcohol gesproken. Ook dit weekend ging het twee keer mis met het nuttigen van een alcoholische versnapering en het besturen van een voertuig.

Vrijdagavond viel een 48 jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn door de mand op de N207. Een medeweggebruiker maakte zich zorgen over het rijgedrag van de chauffeur en besloot de politie in te lichten. Deze trof de vrachtwagen aan en besloot de chauffeur te controleren. De zorgen van de melder bleken terecht, de chauffeur blies 860 UG/L, dit is bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid. De chauffeur kon zijn rijbewijs inleveren.

Op zondagavond ging het voor een 37 jarige man uit Nieuwkoop goed mis op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn. Omstanders troffen een gewonde man aan op de weg, de man bleek onderuit te zijn gegaan op de scooter en was buiten bewustzijn. Ambulance en politie haastten zich met spoed naar het ongeval. Inmiddels kwam de man weer bij en besloot niet te wachten op de hulpverleners en zette het op een rennen. De politie wist de man na een korte zoektocht uit de bosjes te halen. De man kon ter plekke aan zijn verwondingen geholpen worden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 965 UG/L blies. Ook deze man kon zijn rijbewijs inleveren.

De politie was verder druk met onder andere onwel wordingen, ongevallen, vermissingen en overlast meldingen. Opvallend was de vermissing van een minderjarige jongen met het syndroom van down. Mede door de scherpte van burgernet deelnemers kon de jongen snel teruggevonden worden.

^HV

Recent nieuws

Weekendverslag 24.09.2018 20:26 Politie Alphen aan den Rijn

Yakult Start to Run: vanaf maandagavond 29 oktober ook bij AAV’36 24.09.2018 20:26 AAV'36

Triathlon Alphen voortijdig geëindigd vanwege weer 24.09.2018 20:10

Alphense Begrotingsdag 24.09.2018 15:08 Gemeente Alphen

Maandag 1 oktober 2018: Koffieochtend Sionskerk! 24.09.2018 11:41 Sionskerk Alphen

PIET DIJKMAN WAS ER WEER BIJ 23.09.2018 21:59 AVV Alphen Nieuws

Daniel Knegt werd afgelopen weekend zesde bij de WK paratriathlon 23.09.2018 21:41 AAV'36

Alphia debuteert met ruime overwinning in 3e klasse 23.09.2018 21:41 v.v. Alphia Laatste nieuws

Mooi van binnen, Mooi van buiten in Museumpark Archeon 23.09.2018 19:38

Ladies Night vol acties en NK standwerken in Alphense Centrum 23.09.2018 19:33

Zondag 30 september 2018 23.09.2018 18:26 Sionskerk Alphen

Lunchconcert in de Oudshoornsekerk, Alphen aan den Rijn 22.09.2018 15:19

Parkeren rond de Paradijslaan: in de vakken s.v.p. 22.09.2018 05:58 Adventskerk | Nieuws

Jong Alphen Meetup 21.09.2018 21:41 Sionskerk Alphen

Op de Paradijslaan in Alphen aan den Rijn werd deze morgen iets anders geparkeerd dan normaal 21.09.2018 09:06 Politie Alphen aan den Rijn

Op de Paradijslaan in Alphen aan den Rijn werd deze morgen iets anders geparkeerd dan normaal 21.09.2018 08:56 Politie Alphen aan den Rijn

Vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden op de Oude Herenweg met de Ouvertureweg te Alphen aan den Rijn 20.09.2018 21:26 Politie Alphen aan den Rijn

Gemeenten A12 tekenen convenant A12–Bodegravenboog 20.09.2018 19:14

Facebook vragenuurtje gaat vanavond niet door 20.09.2018 18:50 Politie Alphen aan den Rijn

Opruimbeurt voor Fietsappel 20.09.2018 18:48 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen
 1. Ladies Night en EK Standwerken

  september 28
 2. Foodtruck Festival

  september 28 - september 30
 3. Boksgala

  september 29
 4. Mooi van buiten, mooi van binnen

  september 30
 5. Lunchconcert

  oktober 7