Scheepsbrand

Scheepsbrand.

Alphen aan den Rijn – In de vroege dienst kregen de collega’s rond 11.15 uur een melding van een scheepsbrand. Het betrof een aangemeerd schip aan de Steekterweg te Alphen aan den Rijn. Met zwaailicht en sirenes gingen de politie, ambulance en uiteraard de brandweer ter plaatse.

In de melding was er sprake van 1 slachtoffer. Ter plaatse bleek dat de enige opvarende gewond was geraakt en brandwonden had.

Vanwege de aard van de brand en gevaar voor de omgeving werd opgeschaald naar middelbrand en kwam de brandweer met 2 tankautospuiten ter plaatse.

De brandweer heeft zich op locatie bezig gehouden met het blussen van de brand op de boot terwijl de ambulance zich bezig hield met het slachtoffer.

De rol van de politie was in deze melding in eerste aanzet de eerste opvang van het slachtoffer en informatie doorgeven aan de nog aanrijdende brandweer en ambulance. Toen die er eenmaal waren hebben wij ons bezig gehouden met de verkeersstroom, het beveiligen van het incident en het terrein eromheen. Ook verlenen wij bij een dergelijk incident bijstand aan de brandweer en de ambulance. Wij zijn er als hulpdiensten immers om elkaar te helpen.

De opvarende is met brandwonden richting het ziekenhuis vervoerd door de ambulance.

Nadat de brand geblust was is de boot overgedragen aan familie. De oorzaak is mogelijk een opstaand pannetje geweest i.c.m. schoonmaakmiddelen en slechte ventilatie. Dit heeft geleid tot een kleine ontploffing wat de brand heeft geïnitieerd.

^RK

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.