HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

Alphen aan den Rijn – 9 april 2018, Vandaag heeft het hennepteam op oa de Groningenstraat te Alphen aan den Rijn een hennepkwekerij opgerold.
Netbeheerder Liander is ter plaatse gekomen omdat er gerommeld was met oa de meterkast en bekabeling. Er was ook sprake van diefstal van stroom.

Ook op een andere locatie werd vandaag een hennepkwekerij ontmanteld. Op de foto is een meterkast te zien waarmee is gerommeld. Omdat de hennepkwekerij direct op het stroomnet voor de meter is aangesloten, is hier sprake van een ernstige en gevaarlijke situatie.

Bij kortsluiting zijn er namelijk nu geen zekeringen of stoppen die uitslaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid in de woning en de buurt. Een medewerker van Liander vertelde dat als er in de woning brand door kortsluiting ontstaat, de brandweer in sommige gevallen niet kan blussen voordat de stroom er door een medewerker van de verantwoordelijke netbeheerder is afgehaald. #brandgevaar

Weet u dat er bij u in de buurt een kwekerij is. Meld dit via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via M op 0800-9000.

^TD

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.