Spoedrit auto over de kop

Spoedrit auto over de kop.

Aarlanderveen / Leimuiden – Op dinsdag 3 april 2018 kregen meerdere eenheden van bureau Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop Kaag en Braassem de opdracht van de meldkamer om te gaan naar een verkeersongeval waarbij een auto over de kop was geraakt. Daarbij mocht gebruik gemaakt worden van het zwaailicht en de sirene.

Wat we u willen laten zien is de rit van een motoragent van ons team. Tijdens deze rit komt hij collega’s tegen die ook onderweg zijn richting het ernstige ongeval. Vanuit tactisch oogpunt passeert de motorrijder de collega’s in een politiebus en gaat zogenaamd “spitsen”, vooruitwerken in normale taal. U ziet tijdens de rit dat de motoragent de weg zoveel als mogelijk vooruit rijdt en daarmee de weg iets “vrijer” maakt voor de collega’s in de politiebus die daardoor kunnen volgen.

Met complimenten aan de verkeersdeelnemers in de video die goed ruimte hebben gemaakt en het mogelijk maakten voor de collega’s om ondanks de enorme file/drukte sneller ter plaatse te komen. U ziet in de video ook dat verkeersregelaars het verkeer kortstondig stil hebben gezet, ook naar hen willen we via deze weg een klein dankwoord kwijt.

^RK

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.