Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

Dit weekend kende weinig echte “hoogtepunten”. Er waren geen grote evenementen of andere spannende zaken die speelden. Daardoor wat meer focus op toezicht en hotspots om zaken te voorkomen of te verstoren. Daarnaast hebben we tijd om de lijst met gesignaleerde personen op te schonen. Zo werd een 48 jarige man aangehouden die nog 7 dagen moest zitten en werd er voor zo’n 2000 euro aan openstaande boetes geind.

Uiteraard waren er wel weer de nodige winkeldieven. In de Jumbo werd een 51 jarige man uit Hillegom aangehouden. Uit beelden bleek dat hij op eerdere momenten ook diefstal had gepleegd. Deze zaken worden gelijk meegenomen.
in Boskoop werden bij 2 supermarkten ook verdachten aangehouden. Allemaal afgehandeld inclusief de bijbehorende winkelverboden.

In de binnenstad van Den Haag werd een man aangehouden die ook werd verdacht van een insluiping in de Hooftstraat in Alphen eerder deze week. Hij bleek in Den Haag de in Alphen ontvreemde jas te dragen. Mooie samenwerking en uitwisselen van informatie blijkt toch ook goed te kunnen werken. Zij nemen onze zaak gelijk mee. Verdachte moet maandag gelijk voorkomen. Dank aan de collega’s van het Politiebureau Jan Hendrikstraat.

In de horecagelegenheden was het rustig. Alleen in de Julianastraat werd een 28 jarige man uit Alphen bekeurd voor openbare dronkenschap. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor een 47-jarige man uit Nieuwe Pekela die zijn plasje niet tot zijn hotel kon ophouden.

Zondag is een aangifte opgenomen van een inbraak in een woning op de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Zondagavond werd een 32 jarige man in Benthuizen aangehouden ivm. huiselijk geweld. Gelet op de situatie en de aanwezigheid van minderjarige kinderen werd een huisverbod opgelegd.

Alcoholcontrole:
Vrijdagmiddag en -avond is er op diverse plekken gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Uiteraard werden andere verkeersovertredingen ook meegenomen. Op de oranje Nassausingel hebben 318 bestuurders geblazen en werd slechts1 persoon aangehouden ivm rijden onder invloed.
Op de Sportlaan in Boskoop werden 18 auto’s en 9 scooters gecontroleerd. Hier lag de nadruk op technische eisen en gedragsregels. Hierbij werd ook een aanhouding verricht voor rijden onder invloed en werden diverse bekeuringen uitgeschreven. 1 auto werd in beslaggenomen omdat er qua kenteken en tenaamstelling helemaal niets klopte.

Alles bij elkaar een, voor onze begrippen, rustig weekend. In 90 gevallen werd een beroep op ons gedaan.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.