Vrijwillig zwerfafval rapen

Rond de 25 opschoonvrijwilligers uit de gemeente Alphen aan den Rijn werden maandagavond 5 maart in het zonnetje gezet.

Wethouder Ed de Leest bedankte hen voor hun inzet: “Ik ben trots op deze actieve inwoners die zelf hun eigen omgeving schoonhouden. Zij geven daarmee het goede voorbeeld.” De wethouder presenteerde daarnaast trots vier Schone Buurt coaches. Zij gaan in Ridderveld honderden huis-aan-huis-gesprekken voeren over het scheiden en aanbieden van afval. Dit moet leiden tot een schonere omgeving van de ondergrondse containers in deze wijk. De Schone Buurt coaches zijn herkenbaar aan lichtblauwe hesjes met daarop een groen logo.

De avond leverde tientallen waardevolle tips en suggesties op voor een schonere omgeving, zoals borden plaatsen bij ondergrondse containers of om de moskeevereniging te betrekken bij de aanpak. De gemeente onderzoekt of de tips en suggesties uitvoerbaar zijn. 

De opschoonvrijwilligers werden geïnspireerd door een lezing van Dirk Groot. Dirk komt uit Purmerend en heeft van zwerfafval rapen zijn beroep gemaakt. “Ik ergerde mij aan zwerfafval, dus ben ik het zelf maar gaan opruimen.” Nu adviseert hij gemeenten daarover en verzorgt hij lezingen en lessen.

 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.