Praktische informatie over de verkiezingen

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en is het referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Laat uw stem horen. Nog even wat praktische zaken op een rijtje.

Met een stempas mag u in elk stembureau stemmen binnen de gemeente. Als u gaat stemmen moet u zich kunnen legitimeren met een identiteitsbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar zijn verlopen.

Stemmen kan bij één van de van de 69 stembureaus in onze gemeente. Deze zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.

Weet u (nog) niet op welke politieke partij u wil stemmen? Vul dan de StemWijzer in om uw politieke voorkeur te testen. De StemWijzer bevat 30 stellingen in verschillende categorieën. Bij elke stelling staat een toelichting van de partijen. Ook is het mogelijk om stellingen zwaarder mee te laten wegen waardoor u goed kunt zien welke partijen het beste bij u passen.

Maandagavond 19 maart het lijsttrekkersdebat onder leiding van Inge Diepman. Dit is vanaf 20.00 uur live te zien bij Studio Alphen. De uitzending is ook te volgen via de livestream. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar om hierbij aanwezig te zijn, aanmelden kan door een e-mail te sturen aan de griffie.

Meer informatie over de verkiezingen.  

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.