Politie training op locatie

Politie training op locatie

Alphen aan den Rijn – Donderdag 15 maart 2018 hadden een aantal collega’s van ons bureau een training op straat. Normaliter wordt een dergelijke training gegeven op het trainingscentrum van onze eenheid. Nu werd getraind in ons eigen gebied op een afgesloten terrein. Dit wordt af en toe gedaan om de praktijk wat meer te benaderen

Zo speelden de collega’s meerdere casuïstieken waarbij een melding als volgt kon zijn: “Je rijdt je surveillance, er is net een overval gepleegd met een wapen. Je treft op deze parkeerplaats het voertuig en de verdachten van de overval.” En dan moet je handelen.

Verschillende oefeningen en rollen kwamen aan bod. Zo ook de standaard controle van een auto die bijvoorbeeld op een overlast plek geparkeerd stond. Een simpele controle levert wellicht een vuurwapen op het middenconsole op of een boksbeugel in het dashboard kastje.

Middels de bijgevoegde foto’s krijgt u een kleine kijk in de keuken van onze training.

Zoals u ziet worden er blauwe vuurwapens gebruikt voor de oefening. Deze vuurwapens zijn voor trainingen en zijn aangepast. Hier kan alleen een knal of verfpatroon in.

^RK

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.