Behoefte aan 333-meterbaan in Leiden

Het college heeft een onderzoek verricht naar het draagvlak voor een 333-meterbaan in Leiden bij de Alphense schaats- en omniverenigingen en bij regiogemeenten.

Uit het draagvlakonderzoek blijkt dat er veel behoefte is aan een regionale 333-meterbaan in de regio. De keuze om financieel bij te dragen aan de ijsbaan in Leiden is straks aan het nieuwe college.

De gemeente Leiden heeft aan de regiogemeenten gevraagd een bijdrage te leveren aan een nieuw te bouwen schaatsvoorziening in Leiden. De gemeente Leiden heeft besloten de kosten van een nieuwe ijshal met een 250-meterbaan op zich te nemen. De financiering voor het surplus van de 333-meterbaan dient volledig vanuit de regio en Stichting IJshal te komen. Voor Alphen aan den Rijn komt dit neer op een bedrag van € 683.000. Een 250-meterbaan is vooral voor recreatief gebruik. Hier kunnen geen (officiële) wedstrijden op geschaatst worden. Een 333-meterbaan is een volwaardige KNSB-wedstrijdbaan.

Komt er een nieuwe ijshal in Leiden met een 333-meterbaan dan kunnen de clubs in ledenaantal groeien. Volgens de schaatsverenigingen betekent de nieuwe ijshal een boost voor de schaatssport in Alphen aan den Rijn. Door de komst van een nieuwe ijshal kan er op een brede, laagdrempelige manier sport aangeboden kunnen worden voor jeugd en voor volwassenen. Daarnaast is er volgens de verenigingen nog veel meer mogelijk. Zo zijn er genoeg mogelijkheden in het geven van schoolschaatsen (Stichting Schoolschaatsen) en het geven van clinics voor scholen, bedrijven en/of specifieke doelgroepen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.