Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

De koude wind was onze belangrijke bondgenoot en zorgde voor relatief weinig mensen op straat. Staat tegenover dat bij sommige incidenten wij de koude moesten trotseren en in die kou ons werk moesten doen.Het feit dat we “slechts” 75 meldingen hebben gekregen geeft wel aan dat veel inwoners de warme kachel hebben opgezocht en alleen voor het hoognodige naar buiten zijn gegaan.

Vrijdag werd een 16 jarige jongen aangehouden ivm een mishandeling. Hieraan ging een verkeersconflict vooraf. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

In Alphen werd een man aangehouden omdat hij zijn zoon had geslagen in het bijzijn van enkelen van zijn vrienden. Deze jongens belden de politie. Wijkagent Gretha heeft hier via Twitter al de aandacht op gevestigd. Huiselijk geweld in welke vorm dan ook komt vaker voor dan je denkt en het duurt vaak lang voordat er aangifte wordt gedaan of dat het bij ons bekend wordt.

De collega’s hebben afgelopen weekend twee keer moeten reanimeren. Allereerst ingrijpend voor familie maar ook voor de collega’s. Zijn incidenten waar je nooit aan went.

In de Julianastraat werd een 20 jarige man uit Noorden, die al onder invloed verkeerde, de toegang geweigerd tot een horecagelegenheid. Hij was het hier, uiteraard, niet mee eens en bleef maar op een vervelende manier in de strat rondhangen. Hierop is hij aangehouden en heeft hij een gebiedsverbod gehad.

Op de Maatschapslaan was er brand ontstaan in een garage. Dit was vooral een klusje voor de brandweer.

Het weekend werd verder vooral gevuld met klussen die voor ons vallen binnen de hulpverleningstak. Dit zijn oa conflictbemiddeling, geluidsoverlast, verkeerszaken en aanrijdingen en verdachte situaties.

Als laatste nog een oproep ivm de voorjaarsvakantie. Niet iedereen gaat op wintersport en zoekt, begrijpelijk, warmer oorden op. Maar de algemene boodschap voor de vakantietijd. Zorgt voor goede anti-inbraakmaatregelen. Laat je vakantie bij thuiskomst niet verpesten.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.