Weekendverslag politie Alphen aan den Rijn

Weekendverslag politie Alphen aan den Rijn

De rode draad door het weekend heen betreft alcohol en drugs. Nagenoeg alle verdachten die zijn aangehouden waren onder invloed van deze stoffen. We zijn er behoorlijk druk mee geweest.

Vrijdag werd een brand ontdekt in een woning aan de zadelmaker in Alphen. De droger had vlam gevat. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en kon de brandweer snel handelen.

Diezelfde dag werd aan de Schouw in Alphen een dode man in de woning aangetroffen. In de woning werden verdachte omstandigheden aangetroffen. Daarom is besloten het onderzoek over te dragen aan de collega’s van de opsporing. Wij hebben de woning die als PD is aangemerkt bewaakt. Op dit moment is er geen nieuws betreffende dit incident te melden.

Zaterdagavond werden op de Rijndijk in Hazerswoude door collega’s van Leiden-Zuid 2 mannen, resp. 27 en 69 jaar uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden in verband met diefstal van bouwmaterialen. Een oplettende getuige had gezien dat het terrein was betreden en had met zijn auto de vluchtweg geblokkeerd en de politie gebeld. De beide verdachten werden zondag gehoord over deze diefstal.

In het centrum van Alphen werd er 2 keer ingebroken in een bestelauto waarbij het nodige gereedschap werd buitgemaakt.

Bij de Baronie werd een 29-jarige vrouw aangehouden terzake mishandeling. Dit naar aanleiding dat zij werd aangesproken op haar gedrag bij de kassa in één van de winkels aldaar.

De zaterdagnacht brachten onruststokers de nodige onrust. In de Julianastraat werden bij 2 afzonderlijke incidenten mannen aangehouden. In het eerste geval gedroeg een 31-jarige bekende van ons zich dusdanig vervelend dat hij een gebiedsverbod heeft gekregen. Ook wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt tz belediging van de collega’s

Later in de nacht verstoorde een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn de openbare orde nadat hij al uit een horecagelegenheid was geeft wegens vervelend gedrag. Bij de aanhouding beet hij een van de collega’s in de arm. Letsel viel gelukkig mee. Wel wordt er aangifte gedaan en proces verbaal opgemaakt. Hij kan voorlopig bij ons op een houtje bijten. Bij geweld tegen collega’s en andere hulpverleners wordt altijd aangifte gedaan. De verdachte wordt vrijdag voor de Officier van Justitie in Den Haag geleid.

Een BOB regelen is kennelijk nog altijd lastig. Het rijden onder invloed blijft een hardnekkig probleem. En dat het flink fout kan gaan bewijst het onderstaande. Op de kruising Prinses Irenelaan/JPCoenlaan kwam een auto in botsing met een scooter. De bestuurder van de bestelauto, een 40-jarige man uit Alphen blies 480 ug/l. De combinatie aanrijding en beginnend bestuurder maakt dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. De bestuurder van de scooter raakte licht gewond.

Dat gold ook voor een 53 jarige man uit Alphen. Die ramde met zijn auto een verkeerslicht met verkeersbord op de kruising Bernardlaan/Goudse Schouw. Maar dat had net zo goed slechter af kunnen lopen. De man blies 620 ug/l. En of dat nog niet genoeg was beledigde hij ook nog eens de collega’s en vond hij het nodig om de ophoudkamer onder te plassen. Hij krijgt van ons het all inclusive pakket. Als de drank is in de man is …..

Op de Zonneweg werd zondagochtend om 09.00 uur een vrouw aangehouden terzake rijden onder invloed. Zij blies aan het bureau 650 g/l. Ook haar rijbewijs is ingevorderd.

En dan zondagmiddag nog. Op de Sportlaan in Boskoop werd een 18 jarige jongen uit Boskoop was al 18 dagen in het trotse bezit van zijn rijbewijs toen hij werd aangehouden tz het rijden onder invloed van verschillende soorten drugs. Hij heeft slechts kort kunnen genieten van zijn rijbewijs.

Als afsluiting zondagavond nog een 21-jarige man uit Alphen die voor het bureau langs reed. Bij de afname van de speekseltest bleek ook hij onder invloed van drugs te rijden. Rond dat zelfde tijdstip werd op de Hoorn in Alphen een 53-jarige man aangehouden tz rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 320 ug/l.

Een 40 jarige man uit Boskoop had moeite om de weg terug te vinden vanuit Kerk & Zanen. Niet zo raar omdat hij flink onder invloed van alcohol was. Omdat hij ‘s nachts om 02.00 uur overlast veroorzaakte is hij meegenomen en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Daarna is hij thuis gebracht. Een taxi zou aanzienlijk goedkoper zijn geweest!!

Ook hebben we de nodige tijd besteed aan meerdere weggelopen minderjarigen. Met dit soort meldingen geldt dat wanneer ze als urgent worden geduid we hierop uiteraard actief inzet plegen. Met meerdere instellingen in Alphen komt dit zeer regelmatig voor.

Er is ook positief nieuws. Het feest van Hendrick’s Pub is uitstekend verlopen. Goede afspraken en samenwerking met beveiliging heeft tot geen incidenten geleid. Het kan dus wel!!!

Alles bij elkaar een weekend met sterk uiteenlopende incidenten die door hun bijzonderheden ook veel capaciteit vragen. In totaal kregen we 99 incidenten te verwerken. En ja, we deden het ook dit weekend weer graag voor u. (Maar dat geldt 24/7 het hele jaar door)

^JN

Recent nieuws

Alphen aan den Rijn – Sloot langs de Hoorn drooggelegd voor rechercheonderzoek 06.12.2018 14:07 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:59 Politie Alphen aan den Rijn

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:58 Politie Alphen aan den Rijn

Fietswrakken ruimen 06.12.2018 09:58 Politie Alphen aan den Rijn

Vragenuurtje met teamchef John 02.12.2018 09:56 Politie Alphen aan den Rijn

Van wie is deze fiets 01.12.2018 18:26 Politie Alphen aan den Rijn

Verkeersonderzoek in Koudekerk aan den Rijn 28.11.2018 14:27 Gemeente Alphen

VRAGENUUR TEAMCHEF JOHN NIEUMEIJER 28.11.2018 12:06 Politie Alphen aan den Rijn

Tentoonstelling ‘Open Je Ogen – voor mensenhandel’ geopend 28.11.2018 11:26 Gemeente Alphen

Zondag 2 december 2018: Open-deurdienst 26.11.2018 13:26 Sionskerk Alphen

Zondag 11 november 2018: Voorbereiding Heilig Avondmaal 26.11.2018 12:41 Sionskerk Alphen

Maandag 3 december 2018: Koffieochtend Sionskerk! 26.11.2018 11:41 Sionskerk Alphen

Wijkagent spreekuur 25.11.2018 21:00 Politie Alphen aan den Rijn

❗EIGENAAR GEZOCHT❗ 25.11.2018 12:06 Politie Alphen aan den Rijn

Besluiten gemeenteraad 23.11.2018 14:41 Gemeente Alphen

Diefstal met geweld, recherche zoekt getuigen 23.11.2018 13:28 Politie Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn – Diefstal met geweld, recherche zoekt getuigen 23.11.2018 12:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Vanaf 1 december ook per minuut betalen in parkeergarages 23.11.2018 10:26 Gemeente Alphen

Voor een lage premie uitgebreid verzekerd 22.11.2018 11:43 Gemeente Alphen

Zondag 25 november 2018: Laatste zondag kerkelijk jaar 21.11.2018 19:26 Sionskerk Alphen


Toekomstige evenementen