Weekendverslag politie Alphen aan den Rijn

Weekendverslag politie Alphen aan den Rijn

Met de carnavalsoptocht in Boskoop en enkele feesten in Alphen voor de deur werd een aanvang gemaakt met het weekend. Dat een goede voorbereiding vaak het halve werk is, is ook nu weer gebleken zoals u verderop zal lezen.

Vrijdag was echter ook een van de zittingsdagen mbt het woninginbraken-onderzoek Kotter. Hierbij staan 5 verdachten uit Boskoop en Waddinxveen terecht. Zij worden verdacht van het plegen van oa 33 woninginbraken in Boskoop, Waddinxveen, Alphen en Gouda. Daarnaast worden zij verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Verwachting is dat het Openbaar Ministerie vandaag met de eis komt. De zitting duurt nog t/m 13 februari. Uitspraak is op 9 maart.

Dan de optocht van de #Krooshappers in #Kwakveen. Zoals altijd veel mensen langs de route, goed weer met een zonnetje en veel gezelligheid en plezier. Ook nu weer helemaal in goede orde verlopen. Een visitekaartje voor Boskoop. Ook de andere feesten in Alphen zijn in zeer goede orde verlopen.

Voor wat betreft de overige meldingen was het rustig. In totaal 82 meldingen die ons hebben bezig gehouden.

De gebruikelijke winkeldiefstallen kwam weer voorbij. 1 verdachte bij de Albert Heijn in de Herenhof en 1 verdachte bij de Media Markt.

In de Weegbreestraat werd een 66 jarige man aangehouden ivm vernieling van een ruit.
In het kader van nieuwe wet- en regelgeving heeft de man aan het bureau ook geblazen. Hieruit bleek dat hij flink onder invloed van alcohol verkeerde (685 ug/l)

In Hazerswoude-Rijndijk werd een vermissing van een vrouw gemeld. deze is als urgent bestempeld. Uiteindelijk is de vrouw gevonden en overgedragen aan het zorgkader in Leiden.

In de trein op het Station werden 2 mannen aangehouden ivm het reizen met valse vervoersbewijzen. Samen met collega’s van de dienst Infra afgehandeld.

Op de Anslag werd in de schuur een man aangetroffen. Dacht daar en slaapplaats te hebben gevonden. Dit werd uiteraard door de bewoners niet op prijs gesteld. daarbij had hij ook en hek vernield om zich de toegang te verschaffen. Hij is aangehouden.

En als het dan toch rustig is worden personen die nog straffen open hebben staan bezocht. Indien zij niet kunnen betalen wordt dit omgezet in een vrijheidsstraf. Ook afgelopen weekend zijn 2 personen aangehouden die nog een straf moesten ondergaan.

Laatste 2 weken waren er veel autoinbraken in oa Kerk & Zanen. Buit is veelal navigatiesystemen en airbags. Ziet u in de avond en nachtelijke uren verdachte personen in uw wijk? Schroom dan niet om 112 te bellen. De verdachten die deze inbraken plegen gaan zeer gedegen te werk. Alarmen worden onklaar gemaakt of men maakt gebruik van andere technische hulpmiddelen om in de auto te komen. De schade die zij aanrichten is aanzienlijk. Help ons deze moeilijk groep te traceren en te pakken.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.