Gemeente Alphen aan den Rijn sluit zich aan bij statiegeld-alliantie

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft zich aangesloten bij de statiegeld-alliantie van Recycling Netwerk Benelux. De statiegeldalliantie is bedoeld om ook statiegeld te heffen op kleine flesjes en blikjes.

Na een oproep van raadslid Harre van der Nat (SP) heeft het college besloten zich, in navolging van 30 andere gemeenten in Nederland, aan te sluiten bij de alliantie. Uit onderzoek blijkt dat het aantal lege flesjes en blikjes dat wordt weggegooid met meer dan 70 procent daalt wanneer er statiegeld op geheven wordt. Wethouder Ed de Leest (Afval): “Dit kan een effectief middel zijn om zwerfaval van kleine flesjes en blikjes te voorkomen. Deze flesjes en blikjes maken namelijk een groot deel uit van het zwerfafval in onze gemeente.”

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.