Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

Weekendverslag team Alphen aan den Rijn

Net zoals het vorige weekend bleek ook dit weekend niet uitgesproken druk te zijn met meldingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat biedt ons wel de kans om wat meer op toezichtplekken aanwezig te kunnen zijn of (hoe saai wellicht) het schriftelijk werk af te maken. Ook daarmee helpen we mensen doordat hun zaak in behandeling kan worden genomen of dat hun aanrijding wordt afgehandeld. In totaal zijn er 80 meldingen binnen gekomen van uiteenlopende aard.

Wel waren er dit weekend 2 woninginbraken en een bedrijfsinbraak ontdekt. Helaas niet op heterdaad. 2 keer was het raak in Boskoop. 1 maal op de De Voorofscheweg en 1x op de A.P. Van Neslaan. Wij letten al extra op maar als u verdachte situatie ziet bel dan altijd 112.

Bij een controle op de Gemeneweg in Hazerswoude-Dorp werd een 18-jarige scooterrijder aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed en zonder rijbewijs de scooter te besturen. In zijn buddyseat vervoerde hij een niet van echt te onderscheiden vuurwapen. Uiteraard is hij aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Oostkanaalweg vond een aanrijding plaats wat leidde tot verkeershinder. Door de collega’s ter plaatse werd het verkeer geregeld. Dit werd door de overgrote meerderheid passanten op prijs gesteld. We hebben ook wel eens anders meegemaakt. Wij doen ons best om overlast/hinder tot een minimum te beperken maar dat kost soms tijd. We zijn daarom blij met uw begrip.

Op de Eisenhowerlaan vond een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker is doorgereden. Helaas enorme pech voor deze persoon omdat de de bumper van zijn auto achter is gebleven op de plaats van de aanrijding. Een zoekactie van de collega’s leverde elders in Alphen een auto zonder bumper op. Bumper en auto zijn met elkaar herenigd en de verdachte is gehoord.

Bij een winkel in winkelcentrum de Atlas werden goederen gestolen. De betrapte dief nam de benen en kon niet worden aangehouden. Zoektocht in de omgeving leverde niets op maar….. ”gelukkig hebben we de beelden nog”. Deze worden zo spoedig mogelijk uitgekeken. Bij herkenning kan de dief op een bezoek van ons rekenen.

In Benthuizen werd een 16-jarige jongen aangehouden in verband vernieling van een auto. Hij had een auto bekrast en dit was gezien door een getuige die ingreep en de politie belde. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Op het Stationsplein in Alphen hadden 2 taxichauffeurs een zakelijk geschil. Met alleen woorden kwamen zij er samen niet uit en een van de partijen zette zijn woorden kracht bij door de ander in het gezicht te slaan. De 30 jarige man werd aangehouden terzake mishandeling.

Afgelopen week waren er veel autoinbraken in voornamelijk Kerk & Zanen. Wees alert op personen die zich verdacht ophouden in de wijk. Gezien de buit moeten de daders gezocht worden in georganiseerde groepen die landelijk opereren. Veelal komt men overdag verkennen om ‘s nachts toe te slaan. U kent uw wijk het beste en kan aardig inschatten wie er niet thuis horen. Noteer eventueel kentekens van voertuigen of omschrijf bijzondere kenmerken van de personen. (Alleen een blauwe spijkerbroek en zwart jack is niet voldoende) Bel ons gerust om deze informatie te delen.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.