Gratis leren programmeren bij CoderDojo

Jongeren tussen de 7 en 17 jaar kunnen binnenkort in Alphen gratis leren om te programmeren, om computer games maken, om te 3D modelleren voor de 3D printer, of om met elektronica aan de slag te gaan. Hiervoor is een Alphense afdeling opgericht van CoderDojo, een internationale organisatie met meer dan duizend onafhankelijke afdelingen (dojo’s) over de hele wereld. Elke dojo wordt georganiseerd door lokale vrijwilligers.

In Alphen zal er om de twee weken een bijeenkomst op zondagmiddag zijn. Dat gebeurt in twee blokken van 13.00 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. De eerste keer is op 25 februari in Wijkcentrum Kerk en Zanen. Deelname is gratis, maar inschrijving via de website is wel noodzakelijk: www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl. Hier is ook meer informatie over CoderDojo te vinden.

De organisatie is ook nog hard op zoek naar vrijwilligers die zo nu en dan willen helpen om de deelnemers te coachen. Wie interesse heeft om hiermee te helpen kan zich eveneens via de website aanmelden. Wat is CoderDojo? CoderDojo streeft ernaar om jonge mensen enthousiast te krijgen voor technologie en biedt de benodigde vaardigheden aan. Jongeren met gelijke interesses kunnen op deze manier ook leren samenwerken en nieuwe vriendschappen sluiten.

We leven in een tijd met technologieën die voorheen als onmogelijk werden beschouwd. De toekomstige technologieën moeten door de nieuwste generatie mensen worden gemaakt, maar de benodigde “vaardigheden van de 21e eeuw” wordt veelal niet op scholen aangeboden. Door toenemende automatisering worden veel banen door robots vervangen, maar er ontstaan echter ook weer nieuwe banen. Voor die “banen van de toekomst” is technische bekwaamheid nodig: er zijn o.a. programmeurs nodig

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.