Meldingen openbare ruimte beter geregeld

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de procedure voor het online melden van een gebrek in de openbare ruimte verbeterd. Met 21.000 meldingen in 2017 heeft een kleine verbetering al een grote impact voor een efficiënte en snelle afhandeling.

Per 1 februari verloopt het online maken en afhandelen van een melding openbare ruimte een stuk simpeler. Een grote verandering in het maken van een melding is de opbouw en de lengte van het formulier zelf. Ook kan een melder, indien gewenst, nu eenvoudiger foto’s toevoegen om een melding te verduidelijken.

De afhandeling van de melding gaat voortaan via minder schakels en de melder wordt beter op de hoogte gehouden wanneer de afhandeling meer tijd blijkt nodig te hebben. Zo gaat de afhandeling van een melding als een putdeksel verdwenen is, een riool verstopt is of er afval voor uw deur ligt, sneller en efficiënter.

Daarnaast kunnen inwoners sinds kort ook een melding doen door een Whatsappje te sturen naar 06-10406339. Gemeente onderzoekt verder de mogelijkheid van een meldingsapp. Zo’n meldingsapp zou het mogelijk moeten kunnen maken om op de kaart te zien of er al eerder gemeld is, wordt de locatie van de melding gemakkelijk zichtbaar en kan een melder de voortgang volgen.

Alle contactmogelijkheden op een rij.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.