Bijzondere verlichting op auto

Bijzondere verlichting op auto

Alphen aan den Rijn -Tijdens de late surveillance dienst van woensdag 31 januari 2018 gaven collega’s een stopteken aan een bestuurder van een auto. Dit omdat ze zagen dat er verboden kentekenstickers over het EU logo van de kentekenplaten geplakt zaten.

Tijdens het gesprek viel het oog op wel hele bijzondere verlichting. In de koplampen zat een blauw licht aan de ene kant en een groen licht aan de andere kant. Toen viel een wel hele bijzondere “kerst” verlichting op. Achter de voorruit zat namelijk een blauwe flitser zoals door de politie wordt gebruikt.

Mede omdat het nog lang geen kerst was en omdat de genoemde en getoonde verlichting gewoonweg verboden is werd besloten een bekeuring te schrijven voor de verboden verlichting. De stickers zijn er ter plaatse afgehaald door de bestuurder. Hij kreeg een waarschuwing voor de kentekenstickers en voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

De officier van justitie bepaalt het boetebedrag voor de verboden verlichting.

Pimpen van je auto mag, houdt je wel aan de regels en maak er geen alternatieve kerstboom van!

^RK

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.