Meer huizen aan de stadsgrenzen

Wethouder Gerard van As is verheugd met uitspraken van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. In de media meldt de minister dat er meer aan de randen van de stad gebouwd mag worden om hiermee het tekort aan woningen op te lossen.

“Goed nieuws want Alphen aan den Rijn heeft ongeveer 500 nieuwe woningen per jaar nodig. Daar is nu geen ruimte voor terwijl deze woningen wel heel hard nodig zijn. Na 2025 is de stad Alphen volgebouwd en kunnen we niet meer voorzien in de behoefte van de eigen inwoners naar stedelijk wonen. Er is nu al te weinig ruimte om te bouwen voor mensen die net buiten de sociale huursector vallen of voor senioren,” aldus wethouder Gerard van As.

Minister Ollongren wil ook dat de bouwprocedures sneller kunnen verlopen. Ze gaat daarvoor nog voor de zomer een wetsvoorstel indienen bij de Tweede Kamer.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.