Even zitten

Bezoekers van de Alphense Oosterbegraafplaats aan de Verlengde Aarkade vragen met enige regelmaat of er een bank in de buurt van het graf van hun dierbare geplaatst kan worden.

Er is, begrijpelijk, soms behoefte aan om even rustig bij het graf te kunnen zitten. Verdeeld over de begraafplaats is een aantal banken geplaatst, maar zo’n bankje staat niet altijd in de buurt van het graf.

Om tegemoet te komen aan deze vraag is bij de ingang van de Oosterbegraafplaats een set stoeltjes geplaatst. Na het inwerpen van een muntje kan de bezoeker de ‘leenstoel’ van de houder afhalen en de stoel meenemen naar het graf. Als deze stoeltjes aan een behoefte blijken te voldoen, plaatst Gemeente bij ieder servicepunt op de begraafplaats (waar ook vazen, een watertappunt en een afvalcontainer te vinden zijn) een set van drie stoelen. Ook op de andere algemene begraafplaatsen van onze gemeente kunnen dan één of meerdere sets geplaatst worden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.