Weekendjournaal team Alphen aan den Rijn

Weekendjournaal team Alphen aan den Rijn

De eerste week van het jaar zit er weer op. De vakantie is achter de rug en het normale leven lijkt weer op gang te komen. Wij kijken als team terug op een rustige jaarwisseling. Die relatieve rust zien we ook nog terug in het eerste weekend van het jaar.

Het eerste noemenswaardige feit deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een man trok door zijn rijgedrag de aandacht en werd staande gehouden. De man was al eerder aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Ook nu testte hij weer positief op het gebruik. In de auto werd ook zo’n 10 gram hash, een stiletto en 3 cobra’s aangetroffen. Alles bij elkaar genoeg om mee te gaan naar het bureau.

In de nacht van zaterdag op zondag ziet een collega in vrije tijd een man rijden in de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. Hij ziet dat de man terwijl hij rijdt een blikje bier drinkt. Hij draagt de verdachte over aan de collega’s die hem aan het bureau laten blazen. Daar stopt de meter op 850 ug/l. Geen slechte score voor een beginnend bestuurder. Hij mag zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Diezelfde nacht wordt op de Prinses Beatrixlaan in Alphen een 23 jarige bestuurder van een scooter aangehouden voor rijden nader invloed van drugs. Iets wat hem een maand eerder ook al was overkomen. Heeft er kennelijk niet van geleerd. Nu is hij in ieder geval al vast zijn rijbewijs kwijt.

Naast bovengenoemde bestuurders werden nog 3 bestuurders angehouden tz rijden onder invloed van drugs. In alle gevallen werden zij aangemeld voor een onderzoek rijvaardigheid.

De zondag stond in het teken van de winkeldiefstal. Op de Rijneke Boulevard (Hazerswoude Rijndijk) werd een 35 jarige man aangehouden. Hij heeft een transactie van 200 euro aangeboden gekregen. In Boskoop op de Burg. Colijnstraat overtrad een vrouw het winkelverbod wat haar eerder al was opgelegd naar aanleiding van een winkeldiefstal. ZIj kwam toch de winkel binnen en werd aangehouden voor huisvredebreuk (de wettelijke term).

In totaal werd afgelopen weekend 95x een beroep op ons gedaan. Het aanbod bestond voornamelijk uit, overlastmeldingen, verdachte situaties, conflictbemiddelingen, aanrijdingen, verkeerszaken en er zijn bij ons ook geen inbraken in woningen of auto’s gemeld. En dat is een mooi begin van het jaar.

^JN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.