Kerststalletjes in het Schoutenhuis


Traditiegetrouw staat de laatste expositie van het jaar in het Schoutenhuis in het teken van kerstmis. In het verleden werden bijvoorbeeld foto’s getoond van Kerstengelen, besneeuwde landschappen, een variatie aan kerstballen of van diverse kerstartikelen. Dit jaar zijn hier van 8 december tot en met 5 januari foto’s te zien die Henk Langerak maakte van kerststalletjes uit diverse delen van de wereld. Zo zijn er foto’s te zien van kleine stalletjes uit Mexico, Guatemala en Frankrijk, maar ook van puur Nederlandse stalletjes en van een levende kerststal uit het Archeon.

Het is de zesde keer dat jurnliast/fotograaf Henk Langerak in het Schoutenhuis (Julianastraat 4, Alphen) exposeert. Eerder toonde hij portretten van Chinezen, liet hij foto’s zien van slapende mensen in diverse landen, exposeerde hij Wild life foto’s uit Namibië, toonde hij een combinatie van fotograferende mensen en bloembollen uit De Keukenhof en verzorgde hij een fotografisch overzicht van kerstartikeen uit de tuincentra onder het motto Vrolijk Kerstbizz.

Over Henk Langerak
Henk Langerak is fotografisch autodidact. Hij fotografeert sinds zijn 14de. Begon in 1965 als redacteur/verslaggever/fotograaf bij het dagblad van Rijn en Gouwe in Alphen aan den Rijn. Bleef na zijn overstap als journalist naar het Algemeen Dagblad fotograferen, maar in principe niet meer voor de krant. Toch maakt hij een enkele keer de foto die zijn verhaal illustreerde. Hij publiceerde verder foto’s in o.a. Ouders van Nu, de Gelderlander, Expressen (Zweden), Milieu Actief, Hitweek, AD Groene Hart , Computer Idee, Seniorweb, Zoom.nl en Camerapixio.
Langerak bracht twee fotoboeken uit: Gezichten van China en Dansen met de gordijnen open over Club 66. Samen met Rob IJsselstein maakte hij in 2012 het fotoboek Kijk, Alphen.

Over het Schoutenhuis:
Het Schoutenhuis is een lunchroom die is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen aan den Rijn. In de lunchroom is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. De lunchroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 16 uur.
Adres: Julianastraat 4, 2405 CH Alphen aan den Rijn, tel 0172-495566
In het Schoutenhuis is elke maand een nieuwe expositie te zien.

Samenvatting:
Foto-expositie Henk Langerak: kerststalletjes
In het Schoutenhuis, Julianastraat 4, Alphen aan den Rijn tijdens de openingsuren van de lunchroom.
van 8 december tot 5 januari

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00