Alphen aan den Rijn beloont duurzame initiatieven

De gemeente gaat duurzame initiatieven van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties financieel ondersteunen. GroenLinks diende hiervoor samen met CDA, ChristenUnie en NieuwElan op 23 november een motie in. De motie werd met brede steun aangenomen door de gemeenteraad.

Raadslid Erik van Zuylen: ‘Als inwoners hun huis beter willen isoleren, of als een bedrijf zonnepanelen op het dak wil leggen, kan het net het verschil maken als de gemeente een percentage meebetaalt.’ De gemeenteraad heeft hiervoor 500.000 euro opzij gezet. Het college moet begin 2018 met een voorstel komen hoe dit bedrag precies besteed gaat worden. Van Zuylen: ‘Het mooie is dat als de gemeente initiatieven stimuleert door ongeveer 5% bij te dragen, we met deze 500.000 euro voor zo’n 10 miljoen aan investeringen teweeg kunnen brengen. Zo zetten we ons budget zo slim mogelijk in voor een duurzame stad!’

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.