Parkinsoncafé 27 september

Het Parkinson Café wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd. Op 27 september 2017 wordt er weer een Parkinson café georganiseerd.

Iedere 4e woensdag van de maand en is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma.

Het volgende clip_image001 Parkinson Café vindt plaats op:


Woensdag 27 september 2017

Wat te doen bij Incontinentieproblemen?

Problemen waarbij de urine of ontlasting niet kan worden opgehouden.

Welke hulp kan de Bekkentherapeut bieden?

DOOR

clip_image002 Annette Bikker en clip_image003 Amanda Blom

Bekkentherapeuten

Een bekken(bodem) fysiotherapeut is een fysiotherapeut, die dankzij een aanvullende opleiding gespecialiseerd is in het behandelen van klachten in het hele buik-, bekken- en lage rug gebied. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij het plassen, vrijen en ontlasten.

Klachten in het gebied van het bekken, de buik en de bekkenbodem komen heel frequent voor, zowel bij volwassen vrouwen en mannen, als bij kinderen. Incontinentie, obstipatie, pijn bij het vrijen, bedplassen, verzakkingsklachten, steeds terugkerende blaasontstekingen, (al dan niet zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn, onbegrepen buikpijn, allemaal klachten die een enorme impact kunnen hebben op de kwaliteit van het dagelijks leven. Gelukkig is er is met behulp van de oefeningen en adviezen van de bekkenfysiotherapeut bijna altijd veel meer aan te doen dan gedacht wordt.

Anette en Amanda zullen meer uitleg geven over de behandeling van incontinentieklachten bij mensen met de Ziekte van Parkinson.

Locatie:

Wijkcentrum Kerk en Zanen
de Oude Wereld 51-59, 2408 NV te Alphen aan den Rijn.
(volop gratis parkeerruimte)

Tijd:

14:00 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:30 uur.

Entree:

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Info: info@parkinsoncafealphen.nl

Website: www.parkinsoncafealphen.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.