Alphen een van de gelukkigste gemeentes

Alphen aan den Rijn is na Ede de gemeente met de meeste gelukkige inwoners. Dat zou blijken uit de nieuwe atlas voor gemeenten, die vandaag verschenen is. Daarin worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op diverse punten met elkaar vergeleken. Gelukkige mensen zijn volgens het onderzoek mensen die tevreden zijn met het leven en regelmatig een gevoel van geluk ervaren.

NRC:

„Gelukkige gemeenten zijn over het algemeen gemeenten met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat waar veel gezonde en werkende mensen wonen”, schrijven de onderzoekers. Zoals Ede dus, op de ranglijst gevolgd door Alphen aan den Rijn en Amstelveen. Bijna negen op de tien Edenaren (89 procent) zijn gelukkig.

NRC Handelsblad: De gelukkigste mensen wonen in Ede en niet in Rotterdam

 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.