Verslag van het weekend van 12 t/m 15 mei –

Verslag van het weekend van 12 t/m 15 mei – politieteam Alphen aan den Rijn

We kijken terug op een redelijk druk weekend maar er waren weinig ingrijpende incidenten. Dit weekend zijn er 102 meldingen door ons afgehandeld.

Vrijdagnacht werd op de Verbinding in Alphen een 24-jarige man met zijn scooter aan de kant gezet. Bij de blaastest bleek hij duidelijk teveel gedronken te hebben. Zoveel dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren.

Op zaterdagochtend zijn we in Alphen aan den Rijn druk bezig geweest met een zoektocht naar een man die in verwarde toestand zijn woning had verlaten. Hiervoor is ook Burgernet ingezet. Gelukkig is de man na enkele uren in goede gezondheid aangetroffen.

Om u een beeld te geven, zijn we dit weekend met nog vier andere vermissingen bezig geweest waarvan er nog 2 als urgent werden beoordeeld. Dat betekend dus direct actie omdat er een verhoogde risico is. Dit kan door leeftijd, geestelijke gesteldheid of gezondheidsrisico (bijv. noodzaak medicijngebruik) zijn.

Ook op het gebied van proletarisch winkelen waren de winkeliers zeer alert. In 3 verschillende winkels werden in totaal 4 personen ter zake winkeldiefstal aangehouden. Naast een winkelverbod van een jaar werden er ook boetes en dagvaardingen uitgereikt.

Zaterdag op zondag werd een 28-jarige bestuurster gecontroleerd. Zij was met te veel alcohol, op haar snorscooter gaan rijden. Zij is hiervoor bekeurd.

Ook werd er in dezelfde nacht een 18-jarige man gecontroleerd op zijn scooter. Deze jongen bleek zonder rijbewijs te rijden. Ook hij is hiervoor bekeurd.

Zondag middag kwam er een melding binnen dat er een brommer achter was gelaten zonder kentekenplaten. Hiervoor hadden we een 14-jarige jongen op het oog. Bij controle bleek dat deze jongen zich niet kon legitimeren en is daarvoor aangehouden. Op het bureau bleek dat hij de brommer had gekocht om er op te gaan rijden. Na onderzoek bleek het niet om een brommer maar om een uit Duitsland geïmporteerde motorfiets te gaan.

En daarbuiten hebben we natuurlijk weer de reguliere, standaard meldingen die we te verwerken hebben gekregen. Het kampioenschap van Feijenoord heeft in ons werkgebied niet tot problemen geleid, wel werd deze overwinning op verschillende plaatsen zonder problemen goed gevierd.

^JN en ^TB

link

Verslag van het weekend van 12 t/m 15 mei –

Reageer