Parkinson Café 24 mei

Het Parkinson Café wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd. Iedere 4e woensdag van de maand is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma. Het volgende Parkinson Café vindt plaats op Woensdag 24 mei 2017. Het onderwerp is “Wat Duodopa pomp voor u kan betekenen”, en wordt verzorgd door Dr. Anne van der Plas (Neuroloog)

clip_image002

Na de diagnose van de ziekte van Parkinson schrijft de neuroloog in de meeste gevallen diverse antiparkinson medicijnen voor om de symptomen van de ziekte te bestrijden.

In veel gevallen levert dit geruime tijd winst op in het dagelijks functioneren. Echter een groeiende groep parkinsonpatiënten ondervindt de beperkingen van de gebruikelijke inname van de medicatie van pillen via de mond en het maag-darmkanaal.

Om verschillende redenen loopt de opname van de medicatie in het lichaam van de patiënt achter bij de voor een kwalitatief niveau benodigde behoefte.

Bij Parkinson is bekend dat ten gevolge van de ziekte, onder andere, ook het spijsverteringsproces hinder ondervindt. Dit effect op het spijsverteringsproces kan ten gevolge van grote fluctuaties bij on/off momenten nog versterkt worden.

De hierdoor veroorzaakte onregelmatige opname van de medicijnen kan resulteren in dyskinesieën. Dit is de medische term die gebruikt wordt wanneer overtollige, onwillekeurige en ongewilde bewegingen gemaakt worden. 

Duodopatherapie zorgt voor een vermindering van responsfluctuaties en voor een stabieler functioneren van de patiënt.

Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen
de Oude Wereld 51-59, 2408 NV te Alphen aan den Rijn.
(volop gratis parkeerruimte met extra veel invalide parkeerplaatsen)

Tijd: 14:00 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:30 uur.

Entree: Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Informatie: info@parkinsoncafealphen.nl

Website: www.parkinsoncafealphen.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.