SAVA organiseert Vrouwenbeurs

‘Als vrouwen willen meedoen, moeten ze wel weten hoe’

PERSBERICHT SAVA brochure laagIn de Limeshal is zondag 14 mei de eerste echte Alphense Vrouwenbeurs. SAVA organiseert deze beurs om vrouwen ‘achter de geraniums’ vandaan te krijgen. “Het leven houdt niet op bij de voordeur”, aldus initiatiefnemer Fatima Achahboun.

Tientallen organisaties staan zondag de 14de in de Limeshal met een stand om te laten zien wat zij voor vrouwen kunnen betekenen. “Het gaat om opleidingen, werk vinden, hulp bij opvoeding, samen leuke dingen doen en informatie van de gemeente”, vertelt Achahboun, die vanuit haar bedrijf Jouw Eigen Wijsheid de beurs organiseert. “Het doel van de beurs is om informatie aan te reiken waar vrouwen behoefte aan hebben en waar ze iets mee kunnen. Ik vind het belangrijk dat de vrouwen zich realiseren dat er nog een hele wereld is buiten de voordeur. Je hoeft niet thuis ‘achter de geraniums’ te zitten in je eentje. Zoek anderen op en geef ze een kans. Dan ben je niet meer eenzaam. En: begin bij onze SAVA Vrouwenbeurs, ga er gezellig met je moeder naar toe!”

De doelgroep van de SAVA Vrouwenbeurs woont in de wijk Ridderveld rond de Limeshal. Daar is veel hoogbouw en dat bevordert niet bepaald een gezellig samenzijn in de buurt. Om niet te vereenzamen ‘drie hoog achter’ moeten vrouwen erop uit. “Als vrouwen willen meedoen in de maatschappij, moeten ze echter wel weten hoe ze dat aan moeten pakken”, aldus Achahboun. “Ik heb de afgelopen twee jaar met honderden vrouwen gesproken en gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Dan hoor ik steeds dezelfde thema’s. Hoe vind je vriendinnen, hoe vind je een opleiding of werk, hoe blijf je gezond en vooral hoe ga je om met ‘de’ gemeente en andere instanties.”

Tijdens de Vrouwenbeurs worden veel van deze vragen beantwoord. Onder meer gemeente, ID-college, Kom Erbij, GGD, Parkvilla, De Thermen 2, Rode Kruis, VOA, bibliotheek en Alphen Beweegt zijn erbij. Natuurlijk wordt de beurs ‘opgeleukt’ met heerlijke hapjes uit verschillende culturen, een henna artist, een nagelstyliste en een trommelgroep bestaande uit alleen maar vrouwen. Kinderopvang is aanwezig. De toegang is gratis.

De SAVA Vrouwenbeurs is zondag 14 mei in de Limeshal, Kees Musterstraat, Alphen aan den Rijn, van 12.00 tot 16.00 uur.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17