Nieuwe expositie bij Castellum

Vanaf 14 maart is er in de galerie van theater Castellum werk te zien zijn van Antonetta Moerland, Desiree Ubink, Joke Meijer en Jacqueline Leeferink. Deze beeldend kunstenaars, allen aangesloten bij STA-ART, laten recent werk zien dat diverse thema´s en technieken heeft – 3 met schilderijen en 1 met digitale technieken.

Antonetta Moerland toont haar nieuwste, Intuïtieve, olieverf en acryl- schilderijen op masonite . Haar werk heeft zich gedurende 36 jaar ontwikkeld vanuit het realisme, via het surrealisme, naar het intuitieve, spirituele.

De inspiratie voor deze schilderijen komt uit een innerlijke wereld. Haar werk is altijd verbonden met de kosmos, het universum.

www.antonettamoerland.nl

Desiree Ubink Voor mijn digitale collages met de titel  EXPECTATIONS heb ik me laten inspireren door het theater. Een bezoek aan het theater is een stap in een nieuwe mysterieuze wereld. Een avontuur in het donker. Op zoek naar een stoel en dan vol spanning wachten tot het doek zich opent. Hoge verwachtingen, hoop op het mooiste, geroezemoes en misschien wel plaatsvervangende zenuwen. Al deze gevoelens zijn gevangen in 9 digitaal bewerkte foto’s waarvan er nu 4 in het Castellum theater geëxposeerd worden.

www.dubinkdesign.nl desiree@dubinkdesign.nl

Het landschap is voor Joke Meijer een belangrijk thema. Het ingewikkelde lijnenspel, het perspectief, licht en vorm zijn de belangrijkste elementen voor haar schilderijen en tekeningen. Ook andere natuurthema’s krijgen veel aandacht. Zowel met acryl- als olieverf werkt zij in transparante lagen, soms nat-in-nat. De schilderijen van Joke zijn een steeds terugkerende zoektocht naar het spanningsveld tussen figuratief en abstract. De kleur en compositie leveren daaraan een belangrijke bijdrage.

www.jokemeijer.weebly.com

Jacqueline Leeferink maakt op figuratie geinspireerde olieverfschilderijen.
In haar werk streeft ze naar evenwicht en verstilling, balans in kleur en vorm.
Een schilderij toont aan de kijker een compleet beeld, maar ook details in strakke lijnen en kleurcontrasten.
Vissersboten vormen een door de jaren terugkerende inspiratiebron.
jacqleef@kpnmail.nl

Het werk is tot eind april te zien als Castellum geopend is rondom de activiteiten in het theater, kijk daarvoor op de site www.theatercastellum.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00