Hoge onderscheiding voor Toob Alers.

pers4

Tijdens het 55 Plus Carnaval op vrijdag 24 februari ontving Toob Alers uit handen van de Beschermvrouwe Burgemeester Liesbeth Spies en Prins Cascar LI (Viktor van Leeuwen), de allerhoogste onderscheiding van de Carnavalsvereniging de Cascarvieten.

De “Goudgele Watertoren”, wordt uitgereikt aan een persoon of personen welke zich uitermate verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de Alphense gemeenschap. Daarmee is hij naast een aantal bekende voorgangers zoals Wethouder Gerard van As, Burgemeester Bruin-Slot, Eva den Hartog, Piet van Heijningen, vader en zoon Kaltenecker, Burgemeester Paats, Burgemeester Schoof en nog 40 personen, benoemd tot Ridder in de Orde van de Goudgele Watertoren.

Met een smoesje was Toob naar de Feestburcht Avifauna gelokt. Hij zou iets komen vertellen over het project Alphen d’HuZes waar hij als chef du mission samen met een grote Alphense groep, lopend of fietsend op 1 juni 2017 de bekende berg Alpe d’Huez zal beklimmen. En dat alles onder het motto zegt hij ”Samen iets doen voor de ziekte van een ander. Het doel? Wereldziekte nummer 1 KANKER, de wereld uithelpen en meer en beter onderzoek mogelijk maken”. Een overrompelende Toob zegt dat hij met deze onderscheiding verrast en zeer verheugd is en dat mede daardoor opgeven geen optie is! Hij verteld dat er sinds 2015 inmiddels meer dan 120 Alphenaren in Frankrijk op de Alpe d’Huez geweest. Door deze deelname is in de afgelopen twee versies al meer dan € 275.000,= bijeengebracht voor Alpe d’HuZes. Hij hoopt dat dit jaar weer een schitterende prestatie neergezet kan worden. Als sluitstuk van zijn toespraak zegt hij “Meedoen aan Alphen d’HuZes is een ervaring die je één keer beleefd zou moeten hebben. Een prachtige week vol mooie momenten, emotie en sportieve prestaties. Maar, zo’n hoge onderscheiding ontvangen als vandaag, overkomt je ook maar een keer in je leven!”

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00