55 Plussers genieten van Cascarvieten carnaval.

pers3

“Nooit te oud om te feesten”, onder dat thema werd het grote Carnavalsweekend van de Alphense Carnavalsvereniging de Cascarvieten op vrijdagmiddag 24 februari geopend. Ruim 325 senioren en 55 plussers bezochten hier en daar een klein beetje uitgedost, deze gezellige en geslaagde carnavalsmiddag. Na de aankomst met de speciale Cascarvietenbus, de Rode Kruisbus of met eigen vervoer, werden de feestgangers in de Feestburcht Avifauna persoonlijk verwelkomd door Prins Cascar en zijn gehele hofhouding. Genoten werd van de verschillende optredens en zeker van een Musical act uit de Sound of Music. Deze zangact werd verzorgd door “Het Kuiken”. Het Kuiken is een groep mannen en vrouwen die de gestopte mannengroep onder de naam “Het EI” (Eigen Inbreng) hebben opgevolgd. Zij verzorgden eerder ook al optredens bij de centra Rietveld en Oudshoorn. Natuurlijk was het Marco de Hollander, die met zijn Hollandse feestnummers de zaal aan het meezingen in de polonaise kreeg. Een rustmoment is en blijft op deze middag een echte onvervalste Bingo. De Bingo werd tussen de advocaatjes met slagroom door, hoogstpersoonlijk geleid door de Prins en zijn lieftallige Page Florinda Britsemmer. De winnaars gingen naar huis met een mooi prijzenpakket. Voor het optreden van de verschillende dansgardes en het kwartet Ook Tof, werd gezocht naar de aller oudste man of vrouw. De aller-oudste bezoeker een mevrouw van 98 bevestigde het thema: “Nooit te oud om te feesten” dubbel en dwars. Zij bedankte na afloop de Prins voor de prachtige middag en zei in aanwezigheid van haar dochter, weer genoten te hebben en dat ze er volgend jaar in ieder geval weer bij zal zijn. Glunderend zei ze, “Dan zal ik waarschijnlijk wel weer met zo’n een grote bos bloemen naar huis gaan.” Tijdens deze gezellige middag werd Toob Alers door Burgemeester Spies Beschermvrouw der Cascarvieten en Prins Cascar LI (Viktor van Leeuwen) benoemd tot Ridder in de Goud Gele Watertoren.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00