Rijden onder invloed en wapens

16807501_598752960335779_4876747209212690838_nAlphen aan den Rijn – Op zaterdag 18 februari controleerde een motorrijder van politie Alphen aan den Rijn een auto op de Leidse Schouw.
Het voertuig reed 54 km/u waar 70 km/u toegestaan is. Hiervoor kreeg de bestuurder, een 45 jarige man uit Den Haag, een stopteken en werd een alcoholcontrole uitgevoerd.
Hieruit kwam niet naar voren dat de bestuurder alcohol op had. Echter deed een sterke wietlucht, de aanwezigheid van een gebruikershoeveelheid drugs en het gedrag van de bestuurder vermoeden dat deze onder invloed van drugs zijn auto bestuurde. Hiervoor werd bestuurder aangehouden zodat er verder onderzoek gedaan kon worden op het politie bureau.
Voordat de man vervoerd werd, werd hem gevraagd of hij scherpe danwel gevaarlijke voorwerpen op zak heeft. Hierop haalde de man een busje pepperspray en een taser uit zijn jaszak.
Omdat er wapens waren aangetroffen, werd er een nader onderzoek ingesteld in de auto van de man. Daarbij werden een radar detector aangetroffen en bleek de man blauwe knipperende lampen bij zijn voorruit te hebben geïnstalleerd die met een knop naast het stuur geactiveerd konden worden.
Tegen de man word proces-verbaal opgemaakt voor het bezitten van verboden wapens en moet zich hier voor een later moment voor verantwoorden. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het bezit van een radar detector (430 euro) en de geïnstalleerde blauwe lampen in zijn voertuig (140 euro).
Het bloed van de man wordt onderzocht naar de aanwezigheid van THC, de werkzame stof van Marihuana. Mocht de aanwezigheid daarvan aangetoond worden, dan zal hier ook een proces-verbaal voor opgemaakt worden.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd en opgestuurd naar het CBR. Deze zal beoordelen of de man en op welk termijn de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00