SP: tijd voor echte visie op jeugdzorg

Logo SPVandaag heeft de Hoge Raad het beroep van de gemeente Alphen aan den Rijn verworpen inzake het aanbestedingstraject voor de Jeugdzorg. “Dat komt niet als een verrassing,” aldus SP raadslid Ronald Geurts:“Als je door de rechter tijdens de uitspraak van het oorspronkelijke kort geding al zo terug gefloten bent dan moet je wel van heel goede huize komen om dat terug gedraaid te krijgen.”

En van die goede huize komt de gemeente niet. Ondanks verschillende waarschuwingen vanuit het veld (en de gemeenteraad!) bleven zij stug volhouden. En dat zonder nieuwe argumenten aan te dragen. Gelukkig zijn ze nu (opnieuw) gestopt door de rechter. Via deze link is het arrest in zijn geheel te lezen.

Voor de SP blijft het belang van goede en goed georganiseerde jeugdzorg in onze gemeente top prioriteit. De wethouder heeft in ieder geval aangegeven dat voor 2017 de jeugdzorg gewoon doorloopt. Dat is tenminste iets.

Toch maakt de SP zich grote zorgen over dit dossier. Ronald Geurts nogmaals: “Het is tijd voor een “echte” visie op de jeugdzorg. Niet zoals het bij dit college gewoon is namelijk; een (gekorte) zak geld neergooien, alle risico’s neerleggen bij de aanbieders en hopen dat het goed gaat. Tijd voor een helder beleid.”

Eerder: Alphen en Kaag & Braassem moeten inkoop jeugdhulp overdoen

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00