450 km wandelnetwerk er bij in regio

wandelknooppuntennetwerk1_480_360_c1

De Gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude openen op 10 februari 2017 op feestelijke wijze het nieuwe wandelroutenetwerk. De vier gemeenten zorgen samen en, in samenwerking met de provincie, voor meer wandelmogelijkheden in en rond de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude.

​Wandelknooppuntennetwerk

Door ingebruikname van dit netwerk ontstaat ruim 450 km wandelplezier, eenvoudig ontsloten via het nieuwe knooppuntensysteem, met 35 startpunten. Bij elk startpunt staat een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied, bezienswaardigheden, knooppunten en routesuggesties. Het netwerk is onderdeel van een 2800 km tellend provincie dekkend wandelknooppuntennetwerk!

Aanwinst toeristische sector regio

Dit netwerk is niet alleen voor de wandelliefhebber interessant, maar ook voor ondernemers en organisaties in de toeristische sector van Kaag en Braassem en de regio eromheen.
Kaag en Braassem Promotie heeft in de voorbereiding een belangrijk aandeel geleverd in de totstandkoming van dit mooie project. In november 2016 heeft zij o.a. een workshop georganiseerd. Tijdens deze workshop voor ondernemers en betrokkenen uit het gebied is samen gekeken naar de mogelijkheden van een professioneel wandelnetwerk in het gebied en hoe hier ook voor de toeristische sector een positieve impuls aan te geven. Daarbij stond vanzelfsprekend het belang van meer toeristen trekken naar de regio op de eerste plaats. Dit heeft geresulteerd in bijvoorbeeld de route Plas- en Polderpad; een meerdaagse wandelroute, die compleet als arrangement wordt aangeboden. Daarnaast heeft Kaag en Braassem Promotie een aanzienlijk deel van de organisatie van de officiele opening op 10 februari in Zoeterwoude op zich genomen.

Wandel- en fietsbeurs

​De officiele start van het wandelnetwerk op 10 februari wordt ondersteund door een mobiel promotiebankje.
Op zaterdag 11 februari staat het mobiele promotiebankje op de Wandel- en Fietsbeurs in Utrecht, bij de stand van HR Groep Leisure-AbelLife 4.C.54. Daar brengen burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop, wethouder Ton de Gans van Zoeterwoude en wethouder Yvonne Peters van Kaag en Braassem een bezoek om het nieuwe wandelnetwerk ook hier onder de aandacht te brengen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.