Topmavo is excellente school

Op maandag 23 januari heeft de Topmavo in aanwezigheid van Burgermeester Liesbeth Spies het predicaat Excellente School in ontvangst genomen. Excellente scholen zijn scholen met bijzondere kwaliteiten. Naast goed onderwijs hebben deze scholen een specifiek en uniek excellentieprofiel. De Topmavo heeft met het excellentieprofiel Meer dan leren meegedaan aan dit initiatief van het Ministerie van Onderwijs.

Meer dan leren krijgt op de Topmavo vorm door de samenhang tussen de Topuren, waarin ondermeer de 21e eeuwse vaardigheden centraal staan, de leerdomeinen, talentklassen en een sterk mentoraat. Hierdoor ontstaat er een sfeer van vriendelijkheid en duidelijkheid waarin leerlingen de kans krijgen om te groeien.

Juryrapport

In het juryrapport valt het volgende te lezen:
De jury heeft bij haar bezoek een school zien functioneren waar de leerlingen zeer doelgericht met hun werk in de weer zijn. De opbrengsten van de school zijn goed en dat kan in een dergelijke degelijke structuur geen verrassing zijn. De kwaliteit

van het huidige onderwijs stimuleert om door te pakken. De tevredenheid onder alle geledingen helpt een handje. Het is een pluim voor de school dat de leerling een open kans krijgt om een havo-opleiding te volgen, terwijl dat op deze school wel een uitstroom van leerlingen na leerjaar 3 betekent aangezien de havo elders is gehuisvest.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17