Cascarvieten op de sociale toer.

DSC02073

Om plezier te brengen bij mensen die om verschillende redenen niet meer thuis, maar in een verpleeg- of verzorgingshuis verblijven, is de Alphense Carnavalsvereniging de Cascarvieten de komende weken te gast bij onder andere het Woonservicecentrum Rietveld (31-01), Verpleeghuis Oudshoorn (08-02) en de Zorglocaties Hooge Burch in Zwammerdam (16-02) en Ursula in Nieuwveen (22-02). Ieder jaar staan verschillende sociale bezoeken in de agenda van de Cascarvieten. Deze bezoeken krijgen vaak minder belangstelling als bijvoorbeeld het 55 Pluscarnaval voor senioren, het Kindercarnaval voor de allerkleinste en het Boerenbal voor alle Alphenaren. De avonden zijn allemaal verschillend en ieder feest heeft zijn eigen karakter dat past bij de mogelijkheden van de bewoners. Bij de één is het intens genietend om de gezelligheid en afleiding en bij de ander is het echt hossend en dansend. Maar alles met één doel, bewoners, personeel en vrijwilligers een gezellige avond bezorgen. Prins Cascar LI (een en vijftigste) Victor van Leeuwen, verheugt zich nu al op de komende weken dat hij samen zijn Page Florinda en alle Cascarvieten met een groots entree bij verschillende centra zal binnenkomen. “Hoewel het mijn eerste en ook mijn laatste keer is als Prins, (ik draag tijdens het komende Boerenbal mijn scepter over aan de twee en vijftigste Prins) denk ik, dat het een prachtige ervaring is dat ik te midden van deze bewoners en bezoekers mag staan”. “Wij als Cascarvieten zien het als een plicht om ook hier een beetje plezier te brengen”. Verder vertelt hij dat er naast muziek met een echte polonaise ook optredens van de dansgardes van groot tot klein, op het programma staan. “Natuurlijk reik ik enkele onderscheidingen uit aan een paar bewoners. Maar zeker ook aan enkele begeleiders en verplegend personeel”. Juist tegen het personeel en de vrijwilligers, die het steeds zwaarder krijgen, wil ik met dit beetje carnaval ook graag zeggen, “Geniet ervan en dank jullie wel voor al jullie goede zorgen”.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.