Bodegraven wil niet met Waddinxveen

Onze buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk vreest een gemeentelijke herindeling met Waddinxveen. Een van de wethouders in Bodegraven is daarover aan het bloggen gegaan. Er lopen op dit moment geen plannen voor gemeentelijke herindelingen in ons deel van de provincie, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. De provincie was vroeger altijd erg enthousiast over gemeentelijke herindelingen, ook al is het de laatste jaren vrij stil op dat vlak.

Geen Waddinxveen Groene Hart Gemeente

Wethouder Kromwijk uit Bodegraven staat dus niet open voor een fusie met Waddinxveen. De vorming van een Groene Hart gemeente met Nieuwkoop, Woerden en De Ronde Venen lijkt hem dan een veel beter idee. Zelf zie ik dat niet direct gebeuren omdat dit een fusie is van gemeentes in verschillende provincies, wat het proces niet vlotter laat verlopen.

Aan de andere kant – deze 4 gemeentes samen zouden wel een mooie groene hart gemeente kunnen vormen. De vraag is natuurlijk wel wat dit betekent voor Alphen aan den Rijn. Tot nu toe leek het – in elk geval voor mij Smile  – onvermijdelijk dat onze noorderburen uit Nieuwkoop (en Kaag en Braassem) op een gegeven moment gedwongen zullen worden tot een fusie, waarbij de kans vrij groot zou zijn dat Alphen daar bij betrokken zou worden.

Als een dergelijke Groene Hart gemeente gevormd wordt dan is dat niet meer aan de orde. En dan heeft Alphen een stuk minder groen gebied om vol te bouwen.

GroeneHart.NET: Kromwijk (Bodegraven): geen fusie met Waddinxveen

Burger Belangen Bodegraven Reeuwijk: Geen Waddinxveen

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.