GroenLinks: waar blijft oplossing tunnel Boezemlaan-Zwarte Pad?

tunneltje Boezemlaan

GroenLinks heeft vragen gesteld over de reparatie van het fiets- en voetgangerstunneltje tussen de Boezemlaan en het Zwarte Pad in Boskoop. Volgens fractievoorzitter René Driesen is de tunnel al geruime tijd onveilig.

In 2013 werd de tunnel voor 4,2 miljoen euro gerealiseerd. Het tunneltje werd kort na opening alweer gesloten door wateroverlast, die de tunnel onveilig of onbegaanbaar maakte. De gemeente reageerde op de problemen met tijdelijke maatregelen. Driesen: ‘De zogenaamde oplossingen zijn provisorisch en riskant. De geplaatste vlonder zorgt voor gevaarlijke gladheid, en ook het daaromheen gezette hekwerk draagt bij aan een onveilige doorgang. De tunnel staat inmiddels al een jaar onder water. Inwoners durven amper door de tunnel heen en snappen niet waarom een oplossing zo lang uitblijft.’ Om deze reden vraagt GroenLinks de wethouder wat de plannen zijn voor de tunnel en wanneer inwoners een oplossing kunnen verwachten.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17