Cascarvieten zetten Castellum op z’n kop.

DSC_0048

“Cascarvieten zet hem op, we zetten Alphen op z’n kop,” zijn de eerste regels uit het lijflied van de Alphense Carnavalsvereniging de Cascarvieten. Traditiegetrouw wordt tijdens het grote carnavalsweekend vanaf vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari, weer bezit genomen van de Feestburcht Avifauna. Dan zetten de Cascarvieten met vele carnavalsgangers Alphen weer op z’n kop! In de fraai versierde zalen wordt iedereen, van jong tot oud, weer gastvrij ontvangen. De senioren ofwel de 55 plussers zijn op vrijdagmiddag 24 februari van harte welkom. Het belooft een heerlijke middag te worden met optredens en een onvervalste bingo. Voor de allerkleinsten is er zaterdagmiddag een gezellige kindermiddag met allerlei leuke spellen en verschillende optredens. Zaterdagavond barst het Boerenbal los. Al jaren zijn er steeds minder gasten als boeren- en boerinnen verkleed. Het is een groot gekostumeerd feest waarbij iedereen even iemand anders mag zijn. Tijdens het weekend zijn er ook enkele officiële handelingen. Op vrijdag wordt de Goud Gele watertoren door de Beschermvrouw Burgemeester Spies, uitgereikt aan een verdienstelijk Alphenaar. Zaterdagmiddag– en avond worden respectievelijk de Jeugdprins en Prins Cascar bekend gemaakt. Zij zullen een jaar lang regeren over het Rijk van Castellum, van Rijn en Gouwe en omliggende watergebieden van Braasem tot Nieuwkoop en Beschermheer van Rijksweg 11

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17