Expositie schilderijen Lutherjaar in De Bron

Maarten Luther (Lucas Cranach, 1529)

Maarten Luther (Lucas Cranach, 1529)

Het jaar 2017 staat bij een aantal kerkgenootschappen te boek als het ‘Lutherjaar’. Op verschillende manieren wordt er stilgestaan bij de herdenking van 500 jaar protestantisme.

In dit kader reist er een expositie door ons land. Het gaat om dertien schilderijen van de Culemborgse kunstenares Jeltje Hoogenkamp. Zij heeft haar werken gemaakt aan de hand van een aantal kerkliederen die ooit door Luther zijn geschreven en die nog steeds gezongen worden.

In de maand januari zijn deze werken te bewonderen in De Bron (Troubadourweg 2, naast de Ridderhof). De expositie wordt vandaag geopend. De presentatie begint om 20:00. De expositie kan daarna bezocht worden op de zaterdagmiddagen in januari, telkens van 14:00 tot 16:00. De toegang is vrij.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.