Ladies Only in zwembad AquaRijn succesvol

Ladies Only zwemmen in Aquarijn

Ladies Only zwemmen in Aquarijn

Het Ladies Only zwemmen in zwembad AquaRijn is erg succesvol. Wekelijks komen zo’n honderd vrouwen zwemmen in het zwembad. De pilot die september 2016 is gestart was erg succesvol, reden om een tweede cyclus van 12 ochtenden te starten. Op maandagochtenden is zwembad Aquarijn van 9:30 tot 11:00 alleen voor vrouwen toegankelijk. Tijdens Ladies Only worden alle drie de baden van zwembad AquaRijn uitsluitend door vrouwen gebruikt. Ook alle instructeurs en toezichthouders zijn vrouw. Dan blijft het ook echt ‘Ladies Only’.

Komende week begint een tweede cyclus van twaalf keer zwemles, twaalf keer zwemvaardigheid verbeteren en verder gewoon gezellig zwemmen en socializen. Ladies Only is een laagdrempelige activiteit voor vrouwen door vrouwen.

Er zijn veel redenen om in een groep met alleen vrouwen te willen zwemmen, bijvoorbeeld religieuze, maatschappelijke en culturele. Ladies Only speelt hierop in. Het is de bedoeling om de solidariteit en sociale samenhang tussen vrouwen te bevorderen, maar ook om de integratie te verbeteren van vrouwen die (nog) weinig contacten hebben ‘in de buurt’.

In een van de baden wordt zwemles gegeven door De Thermen 2. In een tweede bad wordt gewerkt aan zwemvaardigheid door de Sportvrouw. Het derde bad is er vooral om ‘socializen’ tijdens recreatief (vrij) zwemmen. Op het droge verzorgt Alphen Beweegt workshops rond een gezonde leefstijl. De koffiecorner is de plek om gezellig na te praten!

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17