Duizenden bezoekers bij open dag Archeon

Archeon Open Dag 2016 bellen blazen

Museumpark Archeon opende zaterdag 17 december de deuren voor alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Alphenaren mochten gratis het park bezoeken. Een paar duizend bezoekers maakten gretig gebruik van de uitnodiging.

Naast de gebruikelijke activiteiten als schminken, boogschieten en fibula’s maken, had Archeon ook gezorgd voor een fantastische roofvogelshow in de Romeinse Arena en voor een optreden van Dave uit Ciske de Rat op de ijsbaan. Deze ijsbaan was ook de hele dag gratis toegankelijk. Menige jonge bezoeker maakte hier, hangend achter een zeehond, kennis met het ijs. Ook was er ‘straatvermaak’ in het hele park. Johannes de Nar maakte de bezoekers met twee pollepels aan het lachen. Jannes de Goochelaar liet hen versteld staan met zijn kunsten. De vrolijke bellenblazers zorgden voor veel vermaak bij de kleintjes en niet minder bij hun ouders. Natuurlijk was er voldoende aanvoer van Vlaamse frites, pannenkoeken en andere lekkers voor de inwendige mens.

Archeon is de hele kerstvakantie open. Hetzelfde geldt voor de ijsbaan. Tijdens de kerstdagen is er een geweldige brunch in de Romeinse Herberg, waarna de bezoekers mogen ‘uitbuiken’ in het park, wel reserveren! De rest van de winter is het museumpark elk weekeinde open voor bezoekers en zijn er ook verschillende evenementen. Voor meer informatie, kijk op www.archeon.nl/agenda

Foto: Museumpark Archeon

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17