Kerstactiviteiten in centrum Alphen

Vrijdagavond 16 december steekt burgemeester Spies om 19:00 uur de lichtjes aan van de grote kerstboom op het Rijnplein. Vanaf 19:30 uur organiseren de Rotaryclubs uit Alphen aan den Rijn, Woubrugge en Rijnwoude de Rotary alweer voor de 3e  keer de Rotary Santa Run. Een kleurrijke stoet van rode kerstmannen maakt een kerstwandeling door het Alphense Centrum. De sponsorrun wordt begeleid door een kerstdweilorkestje. De opbrengst van deze “run” door bijna 300 kerstmannen gaat dit jaar onder andere naar de voedselbank voor de aanschaf van een nieuwe bestelbus. Koren luisteren de gezellige kerstsfeer op met diverse optredens in het Alphense centrum op deze kerstkoopavond.

Stevige “kerstactiviteiten” op het Rijnplein

Zaterdag is het Rijnplein het decor van stoere, winterse activiteiten! Demonstraties Ice Carving, waarbij de mooiste ijssculpturen  uit grote ijsblokken ontstaan en het geluid van ratelende ketting- en powerzagen vormen het decor voor de stoere, winterse zaterdag voor de kerst. Met de nodige ervaring “hakken en zagen” de mannen van het Timberteam figuren uit grote boomstammen. Hans Peter, van Eigenwijze Evenement geeft als organisator aan dat het een mooi, dynamisch spektakel wordt. “Actie, pure actie zoals we in Expeditie Robinson wel tegenkomen op het Rijnplein”. Dolce Vita, Grandcafé de Zaak organiseren tussen 16:00 – 18:00 uur een heuse smoke and grillwinter BBQ op het plein om de sfeer compleet te maken. Stevige, gegrilde hapjes, die aangeboden wordt door de winkeliers van het centrum.

Kerst in het centrum en de Aarhof

Op verschillende plaatsen in het centrum treden koren op. De Rock Vocals uit Waddinxveen, Stand Together uit Schiedam, de Alphense Goldies, Castellum Junior en Con Brio uit Alphen aan den Rijn zorgen voor eigentijdse kerstoptredens met een totaal verschillend repertoire op verschillende plekken in het centrum. Op de foto door de Dickens Fotograaf, kerstvrouwen met een rendier ontmoeten? Ze zijn er op zaterdag 17 december. Een kerstman en kerstvrouw op stelten trekken door het centrum en winkelcentrum de Aarhof. In het vaak drukke weekend voor de kerst wordt het op deze manier gezellig voor het winkelende publiek in het centrum van de stad. De kerstman doet dit weekend natuurlijk zijn kerstinkopen in de Aarhof. Tijdens het winkelen kan het zomaar gebeuren, dat hij namens de winkeliers van de Aarhof uw kleine kerstkadootjes afrekent. De winkels in het Alphense Centrum zijn natuurlijk ook op de koopzondag 18 december geopend.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.