Wildpluk wandeling Kerk & Zanen Alphen aan den Rijn

clip_image002

Kom vrijdag 27 mei van 10.00-12.00 kennis maken met eetbare wilde planten tijdens een wildpluk wandeling. Carla Glorie, natuurvoedingskundige, neemt je mee in de wereld van de eetbare planten. We starten de wandeling bij Wijktuin de Alphense Wetering. Naast dat de planten eetbaar zijn hebben ze vaak ook een medicinale werking. Carla leert je hoe je wilde planten kunt herkennen en hoe je ze kunt gebruiken zowel in de keuken als medicinaal.

In de vorige eeuw was het heel gewoon om je kostje in de natuur bij elkaar te verzamelen. De kennis hierover werd van moeder op dochter overgedragen. In de loop van de tijd is deze kennis verloren gegaan. Gelukkig is er momenteel een stijgende belangstelling voor eetbare wilde planten. Na deze wandeling gaat er een wereld voor je open en zul je voortaan met andere ogen naar de natuur kijken.

De start is bij Wijktuin de Alphense Wetering, Alphen aan den Rijn. Dit ligt aan de Afrikalaan ter hoogte van de Keersluis. Kosten 15,00

Opgeven en meer informatie: Carla Glorie, 06-46490187, info@dedansendeboom.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00